ΤΟΠΙΚΑ

«Οι γρήγοροι»… της διεύθυνσης πρασίνου παρεμβαίνουν σε έκτακτες περιπτώσεις

οι-γρήγοροι-της-διεύθυνσης-πρασίν-334122

Τους αποκαλεί «οι γρήγοροι». Και το όνομά τους υποδηλώνει τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν. Να παρεμβαίνουν δηλαδή άμεσα για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, που δεν μπορούν να περιμένουν και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πρασίνου του Δήμου Βόλου, Γιώργου Πράττου, ενεργοποιήθηκε στην υπηρεσία συνεργείο άμεσης επέμβασης για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αξιολογούνται ως έκτακτα.

«Στην υπηρεσία Πρασίνου υπάρχει προγραμματισμός για τις δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες γίνονται με σειρά προτεραιότητας. Οι ανάγκες και τα προβλήματα καταγράφονται, αξιολογούνται και δρομολογείται επίλυσή τους ανάλογα με τη σοβαρότητά τους. Δεν μπορούν όμως όλα τα προβλήματα να περιμένουν τη… σειρά τους. Υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις που απαιτούν άμεση επέμβαση», εξηγεί ο κ. Πράττος την ανάγκη που οδήγησε στη δημιουργία του συνεργείου άμεσης επέμβασης.

Το συνεργείο αποτελείται από συνολικά τέσσερα άτομα- εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρασίνου που έχουν στη διάθεσή τους ένα φορτηγό και ένα τρίκυκλο.

Προβλήματα που αποτυπώνονται στο σύστημα Novoville ,όπου οι δημότες καταγράφουν τα κακώς κείμενα στην πόλη, καταγγελίες που κάνουν επίσης δημότες τηλεφωνικώς στην υπηρεσία πρασίνου αλλά και προβλήματα που εντοπίζουν οι ίδιοι οι γεωπόνοι και εργαζόμενοι της υπηρεσίας πρασίνου και δεν επιδέχονται αναμονής, αποτελούν το πεδίο δράσης των «γρήγορων».

Ηδη μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο λειτουργίας του, το συνεργείο παρεμβαίνει σε τουλάχιστον δέκα έκτακτες περιπτώσεις καθημερινά. «Παρεμβάσεις γίνονται για την αποψίλωση χόρτων, κυρίως σε σημεία όπου η βλάστηση είναι μεγάλη και εμποδίζει την κίνηση πεζών. Αυτά αφορούν κυρίως σε πεζοδρόμια μπροστά από εγκαταλελειμμένα κτίρια. Επίσης, παρεμβαίνουμε και σε περιπτώσεις που μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσουν κλαδιά ή και ολόκληρα δέντρα», αναφέρει ο κ. Πράττος απαριθμώντας μια σειρά παρεμβάσεων τόσο στο κέντρο του Βόλου, στην οδό Ογλ, όσο και στην Κουντουριώτου στο πεζοδρόμιο κάτω από την Γαζή αλλά και στα οικόπεδα πριν τον περιφερειακό, στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας αλλά και στην περιοχή της Νεάπολης.

Κλαδέματα και νέες φυτεύσεις

Τα προβλήματα της καθημερινότητας αναλαμβάνει το συνεργείο των «γρήγορων» ενώ στην πόλη αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για το κλάδεμα δέντρων στο νοητό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ιωλκού, Κωνσταντά, Αναλήψεως και πάνω από αυτή μέχρι την οδό Αχιλλέως.

«Παράλληλα με τα κλαδέματα, έχουμε ξεκινήσει και την κοπή επικίνδυνων δέντρων στις δημοτικές ενότητες. Ξεκινήσαμε από το Κουφόβουνο και ολοκληρώσαμε χθες στην περιοχή της Αγριάς, ενώ θα επεκταθούμε και στις υπόλοιπες ενότητες», ανέφερε ο κ. Πράττος.

Με εντολή του ίδιου έχει ήδη ξεκινήσει καταγραφή των κενών θέσεων δέντρων στην πόλη, προκειμένου από το νέο έτος να γίνουν δενδροφυτεύσεις στα σημεία που επιτρέπεται. «Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει περισσότερα από 300 σημεία στην πόλη όπου θα δρομολογηθούν δενδροφυτεύσεις», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου