ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Ζέττας Μακρή με τη διοίκηση της ΕΛΜΕ

συνάντηση-ζέττας-μακρή-με-τη-διοίκηση-333958

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών

Στην προσπάθειά της να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου των καθηγητών, η κα Ζέττα Μακρή συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΕΛΜΕ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προβληματισμό άκουσε τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ για την απόγνωση, που προκαλεί σε αρκετούς εκπαιδευτικούς η οικονομική ύφεση.

Όπως επισημάνθηκε, η μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους και η παρακράτηση χρηματικού ποσού από τα επικουρικά ταμεία και τις τράπεζες για την αποπληρωμή δανείων δημιουργούν έντονα οικονομικά προβλήματα και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ τόνισαν μάλιστα ότι ήδη έχει ζητηθεί συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με κεντρικό αίτημα την έγκριση ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες καθηγητές. Εκτός από τα μισθολογικά θέματα, η κα Μακρή ενημερώθηκε και για τα θεσμικά αιτήματα του κλάδου των καθηγητών και τις κωλυσιεργίες του υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δεν διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, έμφαση δόθηκε στην έλλειψη βιβλίων και τετραδίων για τις Πανελλήνιες, που αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο στον χώρο της εκπαίδευσης και επιβεβαιώνει την κρατική αδιαφορία. Η κα Μακρή εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της στις πιθανές απολύσεις εκπαιδευτικών αλλά και στις συγχωνεύσεις σχολείων, που αποφασίζονται ερήμην των κοινωνιών και χωρίς να εξετάζονται τα προβλήματα, που δημιουργούν στους μαθητές και στις οικογένειες τους.

Άλλωστε, όπως η ίδια δήλωσε η παιδεία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της χώρας μας και για αυτό είναι αναγκαίο η Πολιτεία, μακριά από καιροσκοπισμούς, να τονώσει το ελληνικό σχολείο και να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Σωκράτης Σαβελίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της να συναντηθεί με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον της για τα αιτήματά του κλάδου τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου