ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΑ

Χειροτονήθηκε νέος πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Δημητριάδος

Ενα νέο μέλος προστέθηκε στην οικογένεια των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τον π. Απόστολο Μόναχο, 51 ετών, έγγαμο, θεολόγο – εκπαιδευτικό.

Τον νέο κληρικό χειροτόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήρε την ευσέβεια και την ευλάβεια του νέου κληρικού και την προσήλωσή του στην υλοποίηση του μεγάλου οράματος της ζωής του, που είναι η Ιεροσύνη, από τον οποίο ουδέποτε ξεστράτισε. Παρατήρησε, επίσης, την αγάπη του για την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, την οποία παιδιόθεν διακονεί ως αναγνώστης και ιεροψάλτης.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε και στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στον τομέα της ποιμαντικής των αναγνωστών και ιεροπαίδων της τοπικής Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις τρεις τελευταίες χειροτονίες, που τελέστηκαν στη Μητρόπολη, δύο εγγάμων κληρικών, εν ενεργεία εκπαιδευτικών και ενός νέου πολυτάλαντου αρχιμανδρίτη, ο οποίος από πολλών ετών προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εκκλησία. Μιλώντας για τον νέο πρεσβύτερο παρατήρησε ότι «η περίπτωσή του διδάσκει δύο πολλά σημαντικά πράγματα: πώς ένα παιδί μόλις έξι ετών, ορφανό από πατέρα, μπορεί να μεγαλώσει και να ανδρωθεί μέσα στην Εκκλησία, η οποία λειτουργεί ως αληθινή μάνα. Το δεύτερο είναι η ευγνωμοσύνη του στα πρόσωπα που λειτούργησαν ευεργετικά στην ζωή του», ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η μορφή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος, ως Ποιμενάρχης της Δημητριάδος, είχε παρά τους πόδας του τον μικρό Απόστολο, εμπνέοντας την ύπαρξή του και φυτεύοντας μέσα του τον πόθο της Ιεροσύνης.

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ