ΤΟΠΙΚΑ

Αδιέξοδη η συνάντηση εργαζομένων-διοίκησης ΑΓΕΤ

αδιέξοδη-η-συνάντηση-εργαζομένων-διο-3343

Αδιέξοδη ήταν η πολύωρη συνάντηση που είχαν σήμερα τα έξη σωματεία εργαζομένων στον όμιλο Lafarge στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αυτό της ΑΓΕΤ. Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Βάιος Κουκλουμπέρης, η εταιρία επιμένει στην περικοπή κατά 40% των σχολικών επιδομάτων και των διατακτικών, αλλά και στην κατάργηση των επιδομάτων βάρδιας και ισολογισμών.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι για σκληρούς αγώνες αλλά πρώτα από όλα θα συμβουλευτούμε τους νομικούς μας ανέφερε» Κι αυτό γιατί ετοιμάζονται να καταθέσουν στην Επιθεώρηση Εργασίας αίτημα εργατικής διαφοράς, ενώ εξετάζουν αν θα καταθέσουν και ασφαλιστικά μέτρα. «Η εταιρία μας είπε, και το λέω κομψά, ότι ο χρόνος αναστολής των επιδομάτων θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσουμε και μας επέρριψε ευθύνες ότι δεν θέλουμε τον διάλογο».

Επισήμανε ότι η σύμβασή τους υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2012 και είναι σε ισχύ και πάνω σε αυτή έρχεται η εταιρία να κάνει περικοπές. Μετά την Καθαρή Δευτέρα το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ θα κινηθεί νομικά, όπως και οι άλλοι σύλλογοι του Ομίλου και θα καταθέσουν στην Επιθεώρηση Εργασίας αίτηση εργατικής διαφοράς, ότι δηλαδή η εταιρία ενεργεί μονομερώς και καταστρατηγεί τη Συλλογική Σύμβαση, ενώ θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της Lafarge.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου