ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Μπουκώρος στα εγκαίνια της νέας Ιχθυόσκαλας: “Σημαντικά βήματα ανάπτυξης για την Μαγνησία“

χρήστος-μπουκώρος-στα-εγκαίνια-της-νέ-332486

Στα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης Ιχθυόσκαλας του Βόλου που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, παραβρέθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως είχε την ευκαιρία να τονίσει και κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του «η νέα Ιχθυόσκαλα του Βόλου είναι ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος και η καρδιά του σύγχρονου εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του και το οποίο ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ξεμπλοκάρισαν, ολοκλήρωσαν και παρέδωσαν στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Αυτό συμβαίνει και με άλλες σπουδαίες υποδομές στον Νομό Μαγνησίας όπως η ηλεκτροκίνηση, η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο Βόλου και ο επικείμενος διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση και αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου, το οποίο αποτελεί και οικονομικό πνεύμονα ολόκληρης της Θεσσαλίας».

Επίσης, στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος συνεχάρη τόσο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) κ. Απόστολο Αποστολάκο καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση για την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση της Iχθυόσκαλας.

Επίσης, στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επισήμανε ότι η ψηφιοποίηση της αγοράς θα βοηθήσει στην ολοκληρωμένη ιχνηλασιμότητα των αλιευμάτων για λόγους υγειονομικούς αλλά και οικονομικούς, ενώ κατέθεσε και την πρόταση που έγινε θετικά αποδεκτή από τους αρμόδιους για την εγκατάσταση συστήματος καθαρισμού των ιχθυοκιβωτίων, τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από υλικό ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποιούμενο. Εξέλιξη, η οποία θα καταργήσει το ρυπογόνο φενιζόλ και θα προσθέσει ένα σημαντικό οικονομικό πόρο στα εισοδήματα των αλιέων.

Ευεργετικός ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος για την Μαγνησία

Πριν την εκδήλωση ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ευχαρίστησε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση για τις ανακοινώσεις σχετικά με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σήμερα το απόγευμα ή αύριο.

Πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε τα εξής: «Σήμερα ο Νίκος Παπαθανάσης μας μετέφερε ένα εξαιρετικό νέο για την ανάπτυξη της Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα προβλέπει επιδότηση για τις επενδύσεις στη Μαγνησία, η οποία θα ξεκινάει από 50% και για πρώτη φορά θα φτάνει μέχρι και 70% για την περιοχή μας.

Πρόκειται για είδηση, η οποία αναθερμαίνει τις ελπίδες ανάπτυξης και είναι απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Παπαθανάση για αναπτυξιακή ώθηση στην περιφέρεια και ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν πλούσια παραγωγική φυσιογνωμία και μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες όπως είναι η Μαγνησία. Ελπίζουμε ότι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα καταστήσει την περιοχή, δεδομένων και των πλεονεκτημάτων της, επενδυτικό προορισμό πρώτης γραμμής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου