ΤΟΠΙΚΑ

Έκθεση πινάκων στα πλαίσια των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Βόλου

έκθεση-πινάκων-στα-πλαίσια-των-200-χρόνω-332420

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό, της συμπλήρωσης των εκατόν πενήντα τριών χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, αλλά και των εβδομήντα έξι χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Εφέδρου Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκθεση πινάκων με θέμα «Η Ευζωνική στολή – Η ιστορική διαδρομή της μέσα από σαράντα έργα του Γιάννη Μυλωνά», καθώς και την ιστορία της Προεδρικής Φρουράς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιάννη Μυλωνά μέσα από τα οποία θα παρουσιαστεί η ιστορική διαδρομή της ευζωνικής στολής και της Προεδρικής Φρουράς ενώ κατά τη διάρκειά της, Εύζωνες με διαφορετικές ενδυμασίες θα παρίστανται στο χώρο της έκθεσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και θα είναι με ελεύθερη είσοδο στο κοινό προκειμένου να γνωρίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ιδιαίτερα οι μαθητιώσα νεολαία μέσα από ειδικές ξεναγήσεις που θα γίνονται, την ιστορία της Προεδρικής Φρουράς και τη σημασία της ηρωικής μας ενδυμασίας.

Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου και το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Έχουμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στα εγκαίνια της έκθεσης πινάκων του Γιάννη Μυλωνά, τμήμα των Ευζώνων και να μάθουμε την ιστορία της Ευζωνικής στολής από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς μέχρι και σήμερα. Θέλω να συγχαρώ τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών για αυτή την πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, να διοργανώσει αυτή την έκθεση πινάκων, όπου απεικονίζεται η ιστορική διαδρομή της ευζωνικής στολής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου