ΤΟΠΙΚΑ

Άγνωστοι έδειραν και εξύβρισαν πρώην εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης

άγνωστοι-έδειραν-και-εξύβρισαν-πρώην-332244

Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκαν σήμερα το πρωί τρεις πρώην εργαζόμενοι στο ναυπηγείο της Αμαλιάπολης, έξω από το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου είχαν προσέλθει για να παραβρεθούν σε τριμερή για επίλυση εργατικών διαφορών.

Ειδικότερα οι τρεις ισχυρίζονται ότι τους οφείλεται το δώρο Πάσχα 2011, Χριστουγέννων της ίδιας χρονιά και το επίδομα άδειας. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας Γ. Ρούσσας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, λίγο πριν φθάσουν στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στην οδό Ιωλκού μεταξύ Αργοναυτών και Ιάσονος, οκτώ περίπου άτομα άρχισαν να κυνηγούν τους τρεις πρώην εργαζόμενους, και να τους βρίζουν.

Έριξαν κάτω τον έναν και τον κλώτσησαν, ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει. Κλήθηκε η αστυνομία ενώ τα τρία θύματα δεν παραβρέθηκαν στην τριμερή που πήρε αναβολή για την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων. Ο κ. Ρούσσας πήγε στην Επιθεώρηση Εργασίας κι ενημέρωσε τόσο τον υπεύθυνο όσο και τους εργοδότες που ήταν παρόντες για το περιστατικό.

Οι εργοδότες πάντως αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη. Ο κ. Ρούσσας έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτηση των πρώην εργαζομένων και κατήγγειλε αυτές τις πρακτικές.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου