ΤΟΠΙΚΑ

Να ριχτεί άπλετο φως στον έλεγχο για τα επιθέματα κατάκλισης

να-ριχτεί-άπλετο-φως-στον-έλεγχο-για-τα-332068

Tην επίσπευση του ελέγχου για τις συνταγογραφήσεις επιθεμάτων κατάκλισης ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και το Υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας, ερωτηθείς χθες για το θέμα από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δήλωσε πως θα πρέπει ο έλεγχος να ολοκληρωθεί άμεσα και η Διοίκηση να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, ώστε «να μη σέρνεται ένα θέμα και στοχοποιούνται όλοι οι γιατροί».

«Είμαστε υπέρ της νομιμότητας και των ελέγχων. Πιστεύουμε όμως πως θα πρέπει όταν γίνεται μία έρευνα να ολοκληρώνεται άμεσα, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και στοχοποιούνται πρόσωπα, χωρίς να έχουν στοιχειοθετηθεί συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον τους» τόνισε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.

Ο κ. Χαυτούρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πρόσθεσε επίσης πως η Διοίκηση θα πρέπει τάχιστα να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνας, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για τη χρονική συγκυρία που ξεκίνησε η έρευνα, αφήνοντας αιχμές πως το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΓΝΒ επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, προκειμένου να αποσιωπηθούν τα σοβαρά προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα οποία, όπως είπε, διαρκώς διογκώνονται εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και της υποχρηματοδότησης.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχονται οι συνταγογραφήσεις ενός τουλάχιστον νοσοκομειακού γιατρού, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να υπάρχει ασφαλής εικόνα για το ύψος του ποσού στο οποίο αντιστοιχούν τα παραπεμπτικά των συνταγών, οι οποίες φέρεται να χαρακτηρίζονται πλεονάζουσες, για να στοιχειοθετηθεί ζημιά εις βάρος του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί πρώτον, αν οι ασθενείς στους οποίους συνταγογραφήθηκαν τα επιθέματα τα είχαν πραγματικά ανάγκη, και δεύτερον, αν η συνταγογράφηση ήταν «κατευθυνόμενη» προς συγκεκριμένη εταιρεία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου