ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για τα καύσιμα «φωτιά»

ανησυχία-για-τα-καύσιμα-φωτιά-331942

Εντονο προβληματισμό προκαλεί στον κλάδο των ταξί η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, με το αίτημα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης να διατυπώνεται στην πολιτεία.

Κοινό το αίτημα για τους ιδιοκτήτες ταξί, με τον Ευδόκιμο Πασχαλίδη, πρόεδρο του Συνεταιρισμού Volos Taxi, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπήρχε αυξημένη κίνηση από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο 70% σε σύγκριση με το 2019, αλλά η αύξηση του ενεργειακού κόστους αναμένεται να περιορίσει τον κόσμο στα βασικά είδη, οπότε περιμένουμε μείωση της κίνησης».

Σαφή καθιστά ο πρόεδρος την πρόθεση των ιδιοκτητών ταξί να μην αυξήσουν την τιμή στο κόμιστρο, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το επιβατικό κοινό. Όπως επισημαίνει ο κ. Πασχαλίδης, «είναι δύσκολη περίοδος γιατί ο κόσμος έχει αυξημένα καθημερινά έξοδα στα βασικά είδη ανάγκης, το μάρκετ και τη θέρμανση και αν αυξηθεί η τιμή, θα εγκαταλείψει τελείως το ταξί».

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «το καύσιμο κατέχει μεγάλο ποσοστό στα πάγια έξοδά μας. Γι’ αυτό τον λόγο ζητούμε από την κυβέρνηση, κατ’ αντιστοιχία με το επίδομα θέρμανσης που δίνεται στα νοικοκυριά, να μειώσει τον ειδικό φόρο καυσίμου και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, για να βοηθηθούμε όσο θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση».

Στόχος των μελών του Συνεταιρισμού είναι να διατηρηθεί στα 3,40 ευρώ το κόστος της ελάχιστης διαδρομής, ενώ η τιμή με την κλήση διαμορφώνεται στα 4 ευρώ. «Η αύξηση στην τιμή των καυσίμων δεν πρόκειται να φτάσει στους πελάτες» διευκρινίζει ο κ. Πασχαλίδης.

Με τη δυνατότητα επιβίβασης τεσσάρων ατόμων στο ταξί και την διατήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρατηρείται σταδιακή αύξηση στην επιβατική κίνηση στα ταξί, με τον κλάδο να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί η αυξητική τάση.

Αναφερόμενος στα κοινά αιτήματα που θέτει ο κλάδος στην πολιτεία, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Volos Taxi υπογραμμίζει ότι αποτελεί βασικό ζητούμενο η επιδότηση για την αλλαγή στόλου, σε όλα τα οχήματα, ανεξαρτήτως του είδους του καυσίμου που χρησιμοποιούν, αντί να περιορίζεται στα ηλεκτρικά οχήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου