ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε στόχοι κουκουλοφόρων ~ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

πέντε-στόχοι-κουκουλοφόρων-βανδαλισ-331629

Συντονισμένα έδρασε πολυπληθής ομάδα, σπάζοντας τζαμαρίες και πετώντας μπογιές

Συντονισμένη επίθεση κουκουλοφόρων δέχθηκαν χθες τα ξημερώματα τέσσερα εκλογικά κέντρα υποψηφίων στο Βόλο, καθώς και τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. Τουλάχιστον 20 άτομα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που βασίζονται σε καταγραφές κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας- οργάνωσαν …επιδρομή κατά των εκλογικών κέντρων, σπάζοντας τζαμαρίες και εκτοξεύοντας μπογιές. Οι δράστες των βανδαλισμών, εκτός από συνθήματα, άφησαν ως σφραγίδα τους το σήμα του «αναρχικού». Ολα, πάντως, τα ενδεχόμενα ερευνώνται από τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν συνδυασμοί.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ
Φωτογραφίες: Ηλίας Καράτσαλος

Οι κουκουλοφόροι βανδαλιστές έδρασαν οργανωμένα και ολοκλήρωσαν σε λίγα λεπτά της ώρας το καταστροφικό πέρασμά τους από πέντε σημεία-στόχους στο κέντρο του Βόλου. Η επιδρομή προσδιορίζεται χρονικά γύρω στις 4 τα ξημερώματα χθες.

Φθορές προκάλεσαν στο εκλογικό κέντρο της υποψήφιας περιφερειάρχη Θεσσαλίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη και στα εκλογικά κέντρα του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Πάνου Σκοτινιώτη και των υποψηφίων δημάρχων Βόλου Αχιλλέα Μπέου και Μιχάλη Μιτζικού. Το μένος τους ξέσπασαν, ολοκληρώνοντας τους βανδαλισμούς, στην πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ.

Μπογιές, συνθήματα με σπρέι, σπασμένες τζαμαρίες, αλλά και σε το «Α» σε κύκλο αντίκρισαν το πρωί οι πρώτοι επισκέπτες των εκλογικών κέντρων. Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στρέφονται σε όλες τις κατευθύνσεις και όλα τα ενδεχόμενα για τους δράστες και τα κίνητρα πίσω από τις επιθέσεις εξετάζονται. Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχει τεθεί υλικό από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας, που λειτουργούν κοντά σε εκλογικά κέντρα.

«Προβοκατόρικη ενέργεια»

Με ανακοίνωση ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», με επικεφαλής τον Π. Σκοτινιώτη, καταδικάζειμε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους βανδαλισμούς σε εκλογικά κέντρα συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μεταξύ των οποίων και του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», στην οδό Ιάσονος.

«Θεωρούμε -αναφέρει- ότι πρόκειται για καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια, η οποία στόχο έχει να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα και να αποτρέψει μια ουσιαστική συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καλούμε όλους τους συνδυασμούς και όλους τους υποψήφιους δημάρχους να καταγγείλουν απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες και να ανταποκριθούν στην επίμονη πρόσκλησή μας για ένα προεκλογικό αγώνα που θα χαρακτηρίζεται από ουσιαστική αντιπαράθεση προγραμμάτων και σχεδίων για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε ότι θα εμείνουμε σταθερά σ’ αυτή την τακτική, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις, έχοντας πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας της εποχής.

Πιστεύουμε ότι οι πολίτες του Βόλου θα δώσουν την απάντησή τους κάνοντας Επιλογή Ευθύνης για σταθερότητα, ελπίδα και προοπτική».

«Οι Δρόμοι Συνεργασίας»

«Το μόνο που εξυπηρετούν τυφλές ενέργειες, όπως οι βανδαλισμοί σε εκλογικά κέντρα συνδυασμών στο Βόλο, είναι η δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εντυπώσεων», τονίζει ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Σε ανακοίνωσή τους οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» και οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο συνδυασμό «Βόλος Ανοικτή Δημοκρατική Πόλη» και «Οικολόγοι Πράσινοι», αναφέρουν: «Ο λαός μας, έχει τα δικά του μέσα πάλης, τους μαζικούς αγώνες για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Η δικαιολογημένη λαϊκή οργή δεν εκφράζεται με βία αλλά με συνειδητή ψήφο αγώνα και ανατροπής».

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Βόλου και στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας καταδικάζουν τους βανδαλισμούς σε εκλογικά κέντρα υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και στα γραφεία της ΝΔ, που έγιναν στο Βόλο. «Τέτοιες ενέργειες είναι βούτυρο στο ψωμί όλων όσων θέλουν να αποπροσανατολίσουν από τα κύρια ζητήματα που χρειάζεται να συζητηθούν μπροστά στις εκλογές και όσων θέλουν να εφαρμόσουν μέτρα – που είναι στα σκαριά – για τον περιορισμό της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Γραφεία Αχιλλέα Μπέου

Γραφεία Μιχάλη Μιτζικού

Γραφεία Πάνου Σκοτινιώτη

Γραφεία ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου