ΤΟΠΙΚΑ

Φθινόπωρο με καλοκαιρινή διάθεση

φθινόπωρο-με-καλοκαιρινή-διάθεση-331183

Ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο με καλές καιρικές συνθήκες

Σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία στην περιοχή μας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον έως την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι πρώτες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου περνούν, επί του παρόντος, σε δεύτερο πλάνο, ενώ όπως αναφέρει ο Θεοφάνης Τακούδης, μαθηματικός – υπεύθυνος του ΜΣ «Αλέξανδρος Τακούδης», ενδεχομένως θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στις ανατολικές περιοχές και στις Σποράδες νωρίς σήμερα το πρωί. Στη συνέχεια όμως, θα επέλθει βελτίωση του καιρού.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τη θερμοκρασία να σταθεροποιείται γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Κυριακή, εξάλλου, θα σημειωθεί μια μικρή τάση υποχώρησης της θερμοκρασίας, εξαιτίας του ότι ενισχύονται οι βοριάδες, εντάσεως 4 έως 5 μποφόρ, οι οποίοι θα διατηρηθούν αύριο και μεθαύριο Δευτέρα.

Στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως και σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα, θα επικρατήσει καλός καιρός, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα ίδια περίπου επίπεδα. «Δηλαδή θα έλεγα ότι θα επικρατήσει κλασσικό φθινοπωρινό τοπίο με καλοκαιρινή διάθεση τις προσεχείς ημέρες» υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου