ΤΟΠΙΚΑ

Εκτεταμένες συντηρήσεις στα σχολεία

εκτεταμένες-συντηρήσεις-στα-σχολεία-330971

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη εργολαβία συντήρησης σχολικών μονάδων ενόψει του νέου σχολικού έτους. Μονώσεις, σκεπές, τουαλέτες, λέβητες, εξωτερικά βαψίματα είναι μερικές μόνο από τις εργασίες που γίνονται στις σχολικές μονάδες του κέντρου και της περιφέρειας όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ανάγκες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το λίφτινγκ στα σχολεία από τον Δήμο Βόλου έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, έχουν ολοκληρωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις ολοκληρώνονται οι εργασίας στο 18ο και 29ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο – 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο – 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 26ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, 8ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας και Γυμνάσιο Αγριάς.

Υπολείπονται 19 σχολεία μέσω της μεγάλης εργολαβίας που είναι σε εξέλιξη, ενώ αμέσως μετά ξεκινά και δεύτερη εργολαβία σε 15 σχολικές μονάδες, που περιλαμβάνει τόσο οικοδομικές όσο και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Μέσω εργολάβων γίνονται εργασίες που αφορούν σε μονώσεις, εξωτερικά επιχρίσματα, επισκευή τουαλετών, επισκευή σκεπών, αντικατάστασης λεβήτων, συνδέσεις με φυσικό αέριο.

Δεν είναι όμως μόνο οι εργολάβοι. Συνεργεία του τμήματος συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, φροντίζουν ταυτόχρονα για τον ευπρεπισμό των σχολείων με εργασίες βαφής, σβησίματος συνθημάτων.

Στα σχολικά προαύλια, το παρών δίνουν και συνεργεία των υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για το κλάδεμα δέντρων και το κόψιμο ξερών χόρτων.

Εκτός από τις εργασίες που γίνονται μέσα στα σχολεία, συντηρήσεις γίνονται και στις διαδρομές προς αυτά. Οι τεχνικές υπηρεσίες φροντίζουν για το βάψιμο των διαβάσεων και την οριζόντια σήμανση στους δρόμους, που υποδεικνύει στους οδηγούς να κόβουν ταχύτητα καθώς από το σημείο διέρχονται μαθητές. Ταυτόχρονα, γίνονται επισκευές στα πεζοδρόμια, ενώ και η Διεύθυνση Πρασίνου φροντίζει για το κόψιμο των ξερών χόρτων.

«Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις προϋπολογισμού σχεδόν 1 εκατ. ευρώ στα σχολεία μας, προκειμένου να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα», σχολίασε ο κ. Σταυρίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου