ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες σε κατά συρροή κλέφτη

χειροπέδες-σε-κατά-συρροή-κλέφτη-330330

Διέπραξε σε δύο εβδομάδες εννέα κλοπές, «ρημάζοντας» καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας σε όλη την περιοχή από τις Αλυκές μέχρι και τα Λεχώνια. Ο κατά συρροή κλέφτης, που αναστάτωνε μαγαζιά και κατάφερνε να αποχωρεί δίχως να γίνεται αντιληπτός, συνελήφθη τελικά προχθές μετά από «επανεμφάνισή» του στις Αλυκές και οδηγήθηκε με χειροπέδες στα κρατητήρια.

Πρόκειται για 35χρονο Βολιώτη γνωστό στις αστυνομικές αρχές από άλλες υποθέσεις, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης, ενώθηκε σε ομάδα με δεύτερο άτομο που αναζητείται από τις αρχές, και από κοινού άνοιγαν καταστήματα με κατσαβίδια και έκλεβαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συνέχιζαν την παράνομη δραστηριότητα από τις 19 Οκτωβρίου, όμως προχθές το πρωί αποχωρώντας από ψητοπωλείο στις Αλυκές από το οποίο άρπαξαν 200 ευρώ φαίνεται ότι ο 35χρονος άφησε πίσω του ίχνη. Η κίνησή του καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος και η ταυτοποίησή του ήταν θέμα χρόνου για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν αστραπιαία. Ταυτοποίησαν τη δράση του, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν το απόγευμα στο κέντρο του Βόλου.

Ο 35χρονος κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κλοπή που διέπραξε από κοινού με δεύτερο άτομο με το οποίο είχε ενωθεί σε ομάδα για κλοπές με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση.

Από την πλευρά του ο συλληφθείς φέρεται να υποστηρίζει ότι διέπραττε τις κλοπές από ανάγκη και ότι έχει μπλέξει με ναρκωτικά. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για την απολογία του στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή.

Οι άλλες κλοπές

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 35χρονος, εκτός της προαναφερόμενης κλοπής, κατά το χρονικό διάστημα από 19-10-2021 έως και 31-10-2021, προέβη από κοινού με τον άγνωστο συνεργό του σε ακόμη 8 διαρρήξεις καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής του Βόλου από τα οποία άρπαξε το ποσό των 1.230 ευρώ, 2 ασημένιες αλυσίδες, 2 φορητούς υπολογιστές και 1 tablet.

Ακόμη, αφαίρεσε 6 κινητά τηλέφωνα, 3 ενισχυτές, 2 ηχεία, 1 ηχείο με ενισχυτή, 1 dimmer pack, 5 μπουκάλια αλκοολούχου ποτού, 2 καταγραφικά κλειστού κυκλώματος βιντεοσκόπησης καθώς και 1 τηλεόραση.

Θύματα του συλληφθέντος, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπεσαν 33χρονος ιδιοκτήτης πιτσαρίας στον Βόλο, 50χρονος εστιάτορας στις Αλυκές, 35χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια μεζεδοπωλείου στην Αγριά, 51χρονος ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στη Νέα Ιωνία, 33χρονος ιδιοκτήτης καφέ- μπαρ στην Αγριά, 39χρονος ιδιοκτήτης καφέ- μπαρ στην Αγριά, 32χρονος εστιάτορας στην Αγριά και 45χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας στα Κ. Λεχώνια.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 φορητός υπολογιστής, 1 tablet, -2- αλυσίδες λαιμού με σταυρό, 5 φιάλες αλκοολούχου ποτού, 1 σάκος ταξιδιού, 1 σακίδιο πλάτης, 2 μπλούζες και 1 ζεύγος υπόδησης, τα οποία αποδόθηκαν στους, κατά περίπτωση, νόμιμους δικαιούχους τους.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου