ΤΟΠΙΚΑ

Δύναμη ο κοινωνικός τουρισμός

δύναμη-ο-κοινωνικός-τουρισμός-330298

Τονωτική ένεση αποτελεί ο κοινωνικός τουρισμός, καθώς ενεργοποιήθηκαν 60.000 επιταγές του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, κατά το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου, με τις 3.380 να καταγράφονται στη χερσαία και νησιωτική Μαγνησία. Επιπλέον, ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 7.200 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς, πανελλαδικά.

Στις 25 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα κατά το διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου, συγκαταλέγονται, στο μεταξύ, η Μαγνησία και οι Σποράδες.

Συγκεκριμένα στη Μαγνησία ενεργοποιήθηκαν 1.849 επιταγές το παραπάνω τρίμηνο, με το ποσοστό να αντιστοιχεί σε 3,1%. Στις Σποράδες ενεργοποιήθηκαν, αντίστοιχα, 1.531 επιταγές με το ποσοστό στο 2,6%.

«Οι κοινωνικός τουρισμός λειτούργησε αρκετά καλά στην περιοχή μας, περισσότερο από άλλες εποχές και αυτό αποδεικνύει ότι ο κόσμος επέλεξε τη Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική, διότι είναι αγαπημένος προορισμός και συνετέλεσε αποφασιστικά και το γεγονός της οδικής μεταφοράς» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Το ενδιαφέρον πολλών εν δυνάμει επισκεπτών έχει στραφεί στον κοινωνικό τουρισμό λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν αρκετά νοικοκυριά, με τον κ. Ζαφείρη να υπογραμμίζει ότι «και ενόψει Χριστουγέννων, το ενδιαφέρον περιστρέφεται μόνο γύρω από τον κοινωνικό τουρισμό».

Όπως παρατηρεί ο ίδιος, υπήρχε αυξημένη ζήτηση για κοινωνικό τουρισμό και κατά το παρελθόν, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με τα φετινά δεδομένα.

Στο μεταξύ, παρατηρήθηκε κινητικότητα στο πλαίσιο της εθνικής επετείου και ικανοποιητικά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία της περιοχής, με την εικόνα της εορταστικής περιόδου να παραμένει «θολή» μέχρι στιγμής. «Ενόψει Χριστουγέννων αναμένουμε αφίξεις του τελευταίου δευτερόλεπτου» αναφέρει ο Γιώργος Ζαφείρης, ενώ σημειώνει ότι «η εικόνα θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.

ΓΛ.ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου