ΤΟΠΙΚΑ

Εντολή αυτοδυναμίας στις 20 Σεπτεμβρίου

εντολή-αυτοδυναμίας-στις-20-σεπτεμβρίο-329783

Καταφέρθηκε εναντίον πρώην «συντρόφων» και ζήτησε απαγκίστρωση από το παλιό πολιτικό σκηνικό

Ισχυρή λαϊκή εντολή για το σχηματισμό αυτοδύναμης Κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από το Βόλο, ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης. Διακύβευμα των εκλογών σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη είναι η «απαγκίστρωση από το σαθρό πολιτικό σκηνικό» και η υλοποίηση του οράματος της Αριστεράς: για ανάπτυξη, προκοπή, διασφάλιση ενός υψηλότερου επιπέδου διαβίωσης, μείωσης της ανεργίας και επανατοποθέτησης όλων των δυνάμεων του τόπου για μια συλλογική ευημερία.

«Είναι δύσκολο, δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, αλλά όσο πιο ενισχυμένοι βγούμε στις εκλογές, τόσο καλύτερα θα προχωρήσουμε στην αποκαθήλωση του παλιού, για να κερδίσουμε το αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στην παραλία του Βόλου.

Ο πρώην Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «η αυτοδυναμία είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς νοθεύσεις».

Εξήγησε ότι η προσφυγή στην κάλπη ήταν απαραίτητη για ουσιαστικούς λόγους, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στα στελέχη της ΛΑΕ. «Τα νέα δεδομένα απαιτούν ανανέωση της λαϊκής εντολής. Την ίδια ώρα, ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη να υλοποιήσει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης». Είμαστε αποφασισμένοι να τους διαψεύσουμε όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως τόνισε, οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι αντίπαλοι δεν άλλαξαν. «Ονεοφιλελευθερισμός και τα επακόλουθά του, η λιτότητα, η ανεργία, η αναξιοκρατία, η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, η διαφθορά η διαπλοκή, η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Ολα τα «οικοδομικά υλικά» ενός σαθρού πολιτικού σκηνικού που εξέθρεψαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επί 40 χρόνια», σημείωσε.

Διαχώρισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ από «το τόξο των φιλομνημονιακών κομμάτων που νομοθέτησαν τη μείωση των συντάξεων, αύξησαν την ανεργία, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, επικρότησαν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Αναφέρθηκε τέλος, στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως επίκεντρο την ανάπτυξη ενός παράλληλου με το μνημόνιο αναπτυξιακού προγράμματος, «προκειμένου να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις απαιτήσεις των δανειστών και στις δικές μας προτεραιότητες. Κι είναι ο μόνος τρόπος για να ασχοληθούμε με όλους εκείνους τους τομείς που δεν εμπίπτουν στην συμφωνία, αλλά αποτελούν για μας πεδίο λαμπρό για την εφαρμογή της δικής μας πολιτικής». Χαρακτήρισε κομβικό το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, μίλησε για ενίσχυση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, της έρευνας «που δεν μπορεί να περιορίζεται σε μια χούφτα ανθρώπους». «Οι νέοι επιστήμονες δεν μπορεί να συνεχιστεί να συμβάλουν στην προκοπή άλλων κρατών, ενώ μπορούν να αποτελέσουν μέρος του νέου που θα γεννηθεί στη χώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου