ΤΟΠΙΚΑ

Άσκηση ετοιμότητας από το ΠΚ Αργαλαστής

άσκηση-ετοιμότητας-από-το-πκ-αργαλαστ-329514

Πιο συγκεκριμένα, το σενάριο αφορά πυρκαγιά σε εν κινήσει Ι.Χ. αυτοκίνητο με υγραεριοκίνηση, στο χώρο του κινητήρα. Θα ακολουθήσει καθολική ανάφλεξη αυτού κι επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενες ιδιοκτησίες με πλαστικές ύλες και βλάστηση.

Η άσκηση ετοιμότητας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00. Παράλληλα υπολογίζεται ότι η άσκηση στο πεδίο θα διαρκέσει περίπου 1/2 ώρα ανάλογα με την εξέλιξη του συμβάντος

Αναλυτικότερα το σενάριο:

Επιβατικό Ι.Χ αυτοκίνητο με υγραεριοκίνηση κατευθύνεται στην Ε.Ο Αργαλαστής – Καλάμου στη θέση «Αλώνια» σε συνεργείο αυτοκινήτων, μετά από διαπιστωμένη από τον οδηγό προβληματική λειτουργία στον κινητήρα.

Στο όχημα επιβαίνει μόνο ο οδηγός του, ο οποίος στην προαναφερόμενη θέση αντιλαμβάνεται ότι παίρνει φωτιά ο κινητήρας και φοβούμενος λόγω της ύπαρξης του υγραερίου, πηδά έξω εγκαταλείποντας αυτό σε κίνηση.

Ο ίδιος δεν τραυματίζεται από την πτώση ενώ το αυτοκίνητο κινούμενο προσκρούει σε ανάχωμα και ακινητοποιείται. Φλέγεται ολοσχερώς και μεταδίδει τη φωτιά σε παρακείμενες εγκαταλειμμένες πλαστικές ύλες και βλάστηση.

Λόγω της εποχής και της ώρας εκδήλωσης του συμβάντος (προκειμένου να καταστεί πιο περίπλοκο το σενάριο της άσκησης, το περιστατικό θεωρείται πως γίνεται καλοκαίρι και μεσημβρινή ώρα), ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης της πυρκαγιάς εκτός του οχήματος στη βλάστηση είναι μεγάλος. Εργαζόμενοι στο προαναφερόμενο συνεργείο ειδοποιούν τηλεφωνικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής για το συμβάν…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου