ΤΟΠΙΚΑ

Αθώωση Βολιώτη για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

αθώωση-βολιώτη-για-διακίνηση-υλικού-π-329341

Χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας 51χρονος Βολιώτης, που καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 51χρονος δικάστηκε χθες και το δικαστήριο δέχτηκε την ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης ότι δεν πληρείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος, ούτε η υποκειμενική, διότι αφενός μεν ο κατηγορούμενος είχε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη των δύο σκληρών δίσκων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, αφετέρου δε από τη διενεργηθείσα πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι είχαν παρέλθει δώδεκα χρόνια από τότε που ο 51χρονος είχε κάνει προσπέλαση στα συγκεκριμένα αρχεία.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο με ομόφωνη απόφαση, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα έδρας που ζήτησε ενοχή.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε σε δίκη μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Οι αστυνομικοί είχαν βρει σε αποθήκη ιδιοκτησίας του σκληρό δίσκο με αρχεία που περιείχαν εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου με πρωταγωνιστές ανήλικους.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που είχε δικαστεί σε πρώτο βαθμό, ο 51χρονος είχε επιμένει σε όλα όσα έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι δηλαδή είναι αθώος και ότι το κατασχεθέν υλικό δεν είναι δικό του. Μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου άσκησε έφεση και δικαιώθηκε, όπως δικαιώθηκε και για δεύτερη υπόθεση που είχε με σχετικό περιεχόμενο καθώς ο Αρειος Πάγος δεν έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει εισαγγελέας Εφετών κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον αθώωνε.

Συνήγορος υπεράσπισής του ήταν ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου