ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια πρωτιά σπουδάστριας του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

πανελλήνια-πρωτιά-σπουδάστριας-του-ι-329221

Η βράβευση της σπουδάστριας της Ειδικότητας Κοσμήματος του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Σοφίας Συμιακάκη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπολών και Ωρολογοπωλών (Π.Ο.Β.Α.Κ.Ω.) πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κλαδικής έκθεσης Kosmima στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Κυριακή.

Η σπουδάστρια κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπολών και Ωρολογοπωλών τιμώντας τα σαράντα χρόνια λειτουργίας της.

Η ιδέα της σπουδάστριας ήταν να δημιουργηθεί ένα επετειακό μετάλλιο για την ΠΟΒΑΚΩ, βασισμένο στην φιλοσοφία του αρχικού, αλλά με σύγχρονη οπτική. Δημιούργησε, λοιπόν, το έργο της «Χρυσή Τομή», σχεδιασμένο με τους όρους της χρυσής ακολουθίας αριθμών του Fibonacci 1618 και της χρυσής τομής-χρυσή αναλογία κατά τον Da Vinci, όπου δεσπόζει ο αριθμός 40.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης κατά τη διάρκεια της βράβευσης, μετέφερε τα συγχαρητήρια της Ομοσπονδίας τονίζοντας τη σοβαρότητα του έργου που επιτελεί το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου στην κατάρτιση στον τομέα της Αργυροχρυσοχοΐας. Το έπαθλο συνοδεύτηκε με χρηματικό βραβείο και το μετάλλιο χρησιμοποιήθηκε από την ΠΟΒΑΚΟ ως αναμνηστικό αντικείμενο και κόσμημα, σε εκδόσεις και δραστηριότητες προβολής της.

Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου ευχαριστεί τον σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ν. Μαγνησίας που επιμελήθηκε την μετάβαση της ομάδας, των σπουδαστών, των εκπαιδευτών και της Διευθύντριας του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στη Θεσσαλονίκη καθώς και για το γεγονός ότι στέκει πάντα αρωγός στις προσπάθειές του.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Αναστασία Μορφογιάννη και ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του ΔΙΕΚ κ. Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής, συγχαίρουν τη σπουδάστρια κ Σοφία Συμιακάκη για την μεγάλη της επιτυχία καθώς και τις εκπαιδεύτριες του τμήματος Κοσμήματος, Λ. Αργυράκου και Ρ. Χρηστάκη που συνέβαλαν σε αυτή, τονίζοντας πως από τους βασικούς στόχους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται από τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις-διαγωνισμούς και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου