ΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΗΦΗ Βόλου τίμησε τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου

το-κηφη-βόλου-τίμησε-τους-ήρωες-της-28ης-329038

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου τίμησε τους ήρωες της επανάστασης με ένα αφιέρωμα στην μνήμη τους στον χώρο της δομής.

Ωφελούμενοι και προσωπικό συμμετείχαν απαγγέλοντας ποιήματα, τραγουδώντας επετειακά τραγούδια και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς. Οι ηλικιωμένοι με βαθιά συγκίνηση ταξίδεψαν τους παραβρισκόμενους χρόνια πίσω στο παρελθόν, μνημονεύοντας την άρνηση της Ελλάδας στις Ιταλικές αξιώσεις, που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Ιωάννη Μεταξά. Η άρνηση αυτή είχε ως συνέπεια την είσοδο της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο του 1940. Πολλοί από τους ωφελούμενους, νοσταλγώντας δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν στο πεδίο της μάχης, αναπόλησαν την φρίκη του πολέμου, που έχει μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.

Το αφιέρωμα έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, σύμβολο της πατρίδας μας. Οι ηλικιωμένοι αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους, εκτός από τις όμορφες σημαίες που οι ίδιοι κατασκεύασαν, μια γλυκιά ανάμνηση του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου