ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Βόλου

μαραβέγιας-σε-εφαρμογή-σχέδιο-έκτακτ-328625

Άμεσες ενέργειες ενίσχυσης της δυνατότητας του Νοσοκομείου Βόλου να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες που προκαλεί το τέταρτο κύμα πανδημίας, έχουν ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κων. Μαραβέγιας στο περιθώριο της ημερίδας θεμάτων υγείας στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Στην ημερίδα με θέμα “Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19”, την οποία χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, καταδείχτηκε η χρήσιμη ώσμωση μεταξύ του πολιτικού προσωπικού, των βουλευτών, της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στον τομέα της υγείας.

Ο βουλευτής, ιατρός κ. Κων. Μαραβέγιας, είχε την ευκαιρία, στο περιθώριο της ημερίδας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, να ενημερωθεί από την Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη για τις ενέργειες επείγοντα χαρακτήρα που έχουν δρομολογηθεί ώστε το Νοσοκομείου Βόλου να ενισχυθεί εκτάκτων με υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής.

Αναλαμβάνοντας την πολιτική πρωτοβουλία για να αναπτυχθεί ταχύτατα ένας μηχανισμός στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη Μαγνησία, ο κ. Κων. Μαραβέγιας προσδιόρισε συγκεκριμένες ενέργειες και ήδη, όπως ενημερώθηκε από τον κ. Σερέτη, έχουν ενεργοποιηθεί διαδικασίες ενίσχυσης του Νοσοκομείου Βόλου με υγειονομικό προσωπικό.

Παράλληλα με τις έκτακτες μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού προς το Νοσοκομείο Βόλου από δομές υγείας της 5ης ΥΠΕ και εκτός Μαγνησίας, ο κ. Κων. Μαραβέγιας είχε προτείνει αναδιάταξη των υφιστάμενων δυνάμεων στο Νοσοκομείο Βόλου ώστε να υποστηριχτούν οι υπηρεσίες κατά του κορονοϊού.

“Το στοίχημα της προσαρμογής της πολιτικής υγείας στις ειδικές συνθήκες του τέταρτου κύματος, δεν αφορά μόνο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η πρωτοφανής αυτή πρόκληση», επισημαίνει ο κ. Κων. Μαραβέγιας, «απαιτεί πολιτική ομόνοια, ένα έκτακτο κοινό μέτωπο ώστε όλες οι δυνάμεις, υπεύθυνα και συντεταγμένα, να δώσουμε και αυτή τη μάχη ώστε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να βγει πιο δυνατό, πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου