ΤΟΠΙΚΑ

Ανάγκες σε ρούχα και τρόφιμα στον ξενώνα της Αρσις

ανάγκες-σε-ρούχα-και-τρόφιμα-στον-ξενώ-328173

Διαρκείς ανάγκες σε τρόφιμα και είδη ένδυσης σημειώνονται στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο, που λειτουργεί από την «Αρσις» στη Μακρινίτσα, ενόψει του νέου κύματος μεταναστών που αναμένονται.

Η καθυστέρηση της κρατικής επιχορήγησης σε συνάρτηση με τα capital controls, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, με τους υπεύθυνους της «Αρσις» να έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, φιλοξενούνται 15 νεαρά παιδιά, ενώ αναμένονται 15 ακόμη από διάφορες περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου.

Χέρι βοηθείας έτεινε η Μητρόπολη Δημητριάδος, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα, προσφέροντας 80 τόνους τροφίμων μακράς διαρκείας, ενώ παράλληλα δεκάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, αλλά και τοπικές εταιρίες προσέφεραν σακούλες με τρόφιμα.

Το πρόβλημα στην εξασφάλιση τροφίμων σημειώθηκε: «λόγω της καθυστέρησης της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εργασίας. Δεν έχουμε, κατά συνέπεια, τη δυνατότητα να προμηθευτούμε τρόφιμα και πρέπει να βρίσκουμε πιστωτές για να ανταπεξέλθουμε», εξηγεί η Γιάννα Ρεπανά, υπεύθυνη της «Αρσις». Παράλληλα το πρόβλημα επιτείνεται «λόγω των capital controls, διότι απαιτούνται μετρητά για να κινηθούμε όπως πρέπει» επισημαίνει η ίδια.

Οι άμεσες ανάγκες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, επικεντρώνονται σε γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλα, βούτυρο, τυριά, τοματοπολτό, είδη που προορίζονται για το πρωινό των παιδιών, επίσης σχολικά είδη, τετράδια, μολύβια τσάντες προκειμένου οι νεαροί μετανάστες να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο, όπως άλλα παιδιά της ηλικίας τους, αλλά και ρούχα.

«Πάντα υπάρχει η ανάγκη για ρούχα, δεν σταματάει ποτέ, διότι υπάρχουν πάντα πολλά παιδιά στον ξενώνα» εξηγεί η κ. Ρεπανά και προσθέτει ότι: «ενώ ο ξενώνας προορίζεται για τη φιλοξενία 30 παιδιών, στη διάρκεια της περσινής χρονιάς πέρασαν 210. Αντιλαμβάνεστε, προσθέτει η ίδια, ότι πάντα υπάρχει το ζήτημα της ένδυσης, ανάγκες σε ρούχα, παπούτσια, πετσέτες, είδη υγιεινής, όχι μόνο καινούργια, αλλά και μεταχειρισμένα, σε καλή κατάσταση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου