ΤΟΠΙΚΑ

Επανιδρύεται το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

επανιδρύεται-το-κίνημα-πολιτών-κατα-328112

Επαναδραστηριοποιείται με εκδήλωση για την παρουσίασή του την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Volos Palace το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε» στο Βόλο. Σε συνέντευξη Τύπου στην ΟΕΒΕΜ ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής του κινήματος θα είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος και το συντονιστικό όργανο θα απαρτίζουν οι παραγωγικοί φορείς της πόλης.

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι πρόεδροι των ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας και Γρηγόρης Μαντάς, ενώ παρόντες ήταν η γραμματέας του Συλλόγου Βενζινοπωλών Βασιλική Κοντοχρήστου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευάγγελος Λαλίτσας, η γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, ο έφορος Γιάννης Φώκος και ο γραμματέας της δεύτερης ΟΕΒΕΜ Κώστας Ζιαμπάς.

Το συντονιστικό όργανο του κινήματος συγκροτήθηκε πριν περίπου δέκα μέρες με τη συμμετοχή των δύο ΟΕΒΕΜ, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, των Εμπορικών Συλλόγων Βόλου, Αλμυρού και Βελεστίνου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, ενώ υποστηρίζεται από την ΑΔΕΔΥ και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας.

Οπως επισημάνθηκε, η επιλογή του κ. κ. Ιγνατίου ως επικεφαλής του κινήματος εκτιμάται ότι θα διασφαλίσει την απόλυτη ανεξαρτησία του κινήματος, για την οποία αποκλείστηκε η συμμετοχή οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Ευστάθιος Πλαστάρας ενημέρωσε ότι το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε» ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον αείμνηστο δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν υπηρετεί σκοπιμότητες ούτε πολιτικές ούτε συντεχνιακές και άλλες.

Υποστηρίχθηκε από τα Επιμελητήρια και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και έχει πανελλαδική εμβέλεια. Ίδρυσε σε αρκετές πόλεις και περιοχές παραρτήματά του όπως στο Ηράκλειο, το Αγρίνιο, τον Άγιο Νικόλαο, ενώ η δράση του στηρίχτηκε από 100 προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους.

Απώτερος στόχος του κινήματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η πάταξη της ανεργίας, το σταμάτημα της κατάργησης επιχειρήσεων, η ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.

Τα μηνύματα που μεταφέρει το κίνημα είναι επίκαιρα παρά ποτέ με την πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων: είναι η επανεκτίμηση των δυνατοτήτων μας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας, η αναμόρφωση της καταναλωτικής συνείδησης.

«Το κίνημα απευθύνεται στους καταναλωτές και τους καλεί να αμβλύνουν με τη στάση τους τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί και πλήττουν τους αδύναμους», είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της δεύτερης ΟΕΒΕΜ κ. Μαντάς επεσήμανε τη σημασία που έχει η ενίσχυση των τοπικών προϊόντων στον 6ο χρόνο της οικονομικής κρίσης για τις επιχειρήσεις και την αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου