ΤΟΠΙΚΑ

Υπερδραστηριότητα επιχειρήσεων για το παιδί

υπερδραστηριότητα-επιχειρήσεων-για-328086

Υπερδραστηριότητα επιχειρήσεων που σχετίζονται με το παιδί, χωρίς όμως να υπάγονται στο αυστηρό και διπλό καθεστώς λειτουργίας, ελέγχου και εποπτείας όπως συμβαίνει με τους παιδικούς σταθμούς, καταγγέλλει ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών «ΠΑΝΘΕ.Σ.Ι.Π.Σ.» και εφιστά την προσοχή στους γονείς, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Σύμφωνα με το Σύλλογο: «παρατηρείται τον τελευταίο καιρό μια υπερδραστηριότητα επιχειρήσεων που σχετίζονται με το παιδί. Κέντρα απασχόλησης παιδιών με πρωινές και απογευματινές βάρδιες, δημιουργικά εργαστήρια, εργαστήρια κίνησης, χώροι πολλαπλών δραστηριοτήτων και τόσα άλλα.

Η λειτουργία των κέντρων αυτών στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να αφορά δραστηριότητες για παιδιά με συνοδεία και παρουσία γονέα ή απασχόληση παιδιών για κάποιες ώρες εβδομαδιαίως. Δεν έχουν αρμοδιότητα τα κέντρα αυτά να προσφέρουν εκπαίδευση παιδιών σε ημερήσια καθημερινή βάση, ούτε να λειτουργούν με δομημένο ωρολόγιο και παιδαγωγικό πρόγραμμα όπως οι Παιδικοί Σταθμοί.

Ο ρόλος τους είναι πολύ συγκεκριμένος και επικουρικός στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του παιδιού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την βασική προσχολική αγωγή εκπαίδευση και τα ολοκληρωμένα συστήματα της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου