ΤΟΠΙΚΑ

Εκσυγχρονίζεται η Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς

εκσυγχρονίζεται-η-ιστορική-βιβλιοθή-328051

Στόχος να καταστεί περισσότερο λειτουργική και «δελεαστική» για το κοινό

Η αναβάθμιση των υποδομών της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς αλλά και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών της ώστε να καταστεί περισσότερο λειτουργική και «δελεαστική» για το κοινό είναι στις πρώτες προτεραιότητες του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς είναι ο στόχος που έθεσε μεταξύ άλλων το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο και για αυτό το λόγο συζητήθηκαν μια σειρά δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν.

Ειδικότερα αναγκαίο να είναι να γίνει επαναχωροθέτηση στην Βιβλιοθήκη και να αλλάξει η διάταξη των χώρων, ενώ πρέπει να τοποθετηθούν και νέες θήκες για τη διατήρηση των βιβλίων. Παράλληλα αναγκαίο είναι, όπως τόνισε ο νέος Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης και Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου, βιβλία σημαντικά και μεγάλης αξίας που αυτή την στιγμή διατηρούνται σε κουτιά και δεν εκτίθενται, σημειώνεται πως κάποια από αυτά έχουν ψηφιοποιηθεί, να τοποθετηθούν σε ειδικές θήκες ώστε πλέον να είναι επισκέψιμα από το κοινό.

Επίσης αναγκαίο κρίνεται να γίνουν παρεμβάσεις και μικρές επισκευές στο κτήριο όπως επίσης να εξεταστούν και να αντικατασταθούν, όπου είναι αναγκαίο, νέα συστήματα ασφάλειας και πυρασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά το δανειστικό κομμάτι της βιβλιοθήκης, μειωμένο χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον των δημοτών ο Δήμαρχος, σημειώνοντας πως «είναι αλήθεια πως η σχέση του κόσμου με τα βιβλία έχει αλλάξει και το ενδιαφέρον έχει μειωθεί» και προσθέτοντας πως στόχος είναι να εμπλουτιστεί «ώστε παιδιά και μεγάλοι να ξαναγαπήσουν τα βιβλία» και μάλιστα για το λόγο αυτό υπάρχει σκέψη να υλοποιηθούν δράσεις που θα αφορούν το τρίπτυχο «Βιβλίο-διάβασμα-μάθηση-παιχνίδι».

Ανοιξαν… παρτίδες με Ρουμανία Την εμπορική πόρτα της Ρουμανίας ανοίγει ο Δήμος ξεκινώντας συνεργασία στους τομείς του αγροτουρισμού και της μεταποίησης. Σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και Ρουμάνων επιχειρηματιών παρουσία εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων της περιοχής όπου οι δύο πλευρές «έσφιξαν τα χέρια» και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη επίσκεψη στη Ρουμανία ώστε άμεσα να ξεκινήσει η συνεργασία.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ανατολικό Πήλιο στελέχη Αγροτικών και Γυναικείων Συνεταιρισμών της ευρύτερης περιοχής ενημέρωσαν τους Ρουμάνους επιχειρηματίες σχετικά με την καλλιέργεια, την παραγωγή αλλά κυρίως την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, ενώ ο Δήμαρχος Γιώργος Αντώνογλου αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά, την έκταση και την εμπλοκή του μεταποιητικού τομέα στην τοπική οικονομία τονίζοντας πως διαμορφώνουν ένα σύγχρονο παραγωγικό σύστημα η δυναμική του οποίου είναι εμφανής και αποφασιστική στη διαμόρφωση της παραγωγικής ταυτότητας της περιοχής του Δήμου. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στα εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών, γλυκών και εδεσμάτων, στον κλάδο των προϊόντων ξυλείας που αποτελεί μία ακόμη σημαντική δραστηριότητα στην περιοχή και φυσικά στην παραγωγή, συντήρηση και τυποποίηση φρούτων και λαχανικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου