ΤΟΠΙΚΑ

«Να επιστρέψουμε με rapid test»

να-επιστρέψουμε-με-rapid-test-328007

Να επιστρέψουν στις θέσεις τους κάνοντας δύο φορές την εβδομάδα rapid test ζητούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο νοσοκομείο Βόλου.

Χθες ανεμβολίαστοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αχιλλοπούλειο και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην τροπολογία που ψηφιζόταν στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία παρατείνονται μέχρι τέλος του χρόνου όλες οι αναστολές εργασίας.

Σημειώνεται πως στο Αχιλλοπούλειο σε αναστολή εργασίας βρίσκονται 56 υγειονομικοί. Αρχικά ήταν 58 όμως επέστρεψαν δύο υπάλληλοι μετά τον εμβολιασμό τους. Η χθεσινή συγκέντρωση δεν ήταν μαζική.

Όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι με τον νόμο της υποχρεωτικότητας και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν επειδή τους το επιβάλλουν. Αμφισβήτησαν επίσης τις επιστημονικές απόψεις υπέρ του εμβολίου και αντέτειναν ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως το εμβόλιο θα τους προστατεύσει και αναφέρθηκαν σε περιστατικά συναδέλφων τους που μολύνθηκαν από κορονοϊό, μολονότι εμβολιασμένοι.

«Ενάμιση χρόνο που δώσαμε τη μάχη με την πανδημία ήμασταν καλοί. Τώρα επειδή δεν έχουμε εμβολιαστεί και δεν έχουμε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, μας έχουν βγάλει εκτός εργασίας. Μας οδηγούν στην παράνοια. Βρισκόμαστε σε ομηρία. Δεν νοιάζονται πώς βιοποριζόμαστε χωρίς χρήματα. Είμαστε οικογενειάρχες άνθρωποι και δεν μας σέβονται», σημείωσε η Αρχοντούλα Μαστροχρήστου, διοικητική υπάλληλος στα εξωτερικά ιατρεία.

Η κ. Μαστροχρήστου συνεχίζοντας υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που μολονότι εμβολιάστηκαν νοσούν από κορονοϊό.

«Αυτό και μόνο ως γεγονός καταρρίπτει τις επισημάνσεις των ειδικών ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για την προστασία από τον κορονοϊό», συνέχισε.

Στο πλευρό των ανεμβολίαστων υγειονομικών τάχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κων. Μηνδρινός. Ο κ. Μηνδρινός συμπαρατάχθηκε με την πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι ανεμβολίαστοι, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα.

«Είναι μονόδρομος η επιστροφή τους διότι μέχρι σήμερα όσοι αποχώρησαν δεν αντικαταστάθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου, γνωστοποιώντας ότι από τους 58 υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή έχουν αντικατασταθεί πέντε άτομα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου