ΤΟΠΙΚΑ

Το Aida Stella σήμερα στο Βόλο ~ Αναμένονται 30.000 τουρίστες

το-aida-stella-σήμερα-στο-βόλο-αναμένονται-30-000-του-327138

Αναμένονται 30.000 τουρίστες μέχρι το τέλος της χρονιάς – Τρεις ταυτόχρονες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο πρόγραμμα της 4ης Οκτωβρίου

Περισσότεροι από 30.000 ξένοι τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν την περιοχή μας μέχρι το τέλος της σεζόν, σύμφωνα με το πρόγραμμα άφιξης κρουαζιερόπλοιων, που είναι αναρτημένο στη διαδικτυακή σελίδα του Info Center του Δήμου Βόλου.

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι αναμένονται 23 ακόμη αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ειδικότερα, θα «δέσουν» ταυτόχρονα στο λιμάνι του Βόλου, τα κρουαζιερόπλοια Voyager, Europa 2 και Costa Pasifica, μεταφέροντας περισσότερους από 6.000 επιβάτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Παράλληλα σήμερα αναμένεται η άφιξη του Aida Stella στο λιμάνι του Βόλου, το οποίο έρχεται από τη Μύκονο με επόμενο προορισμό τον Πειραιά, μεταφέρει 2.259 επιβάτες από διάφορες χώρες του κόσμου και έχει 630 άτομα πλήρωμα.

Στο μεταξύ, προχθές αφίχθη εκτάκτως το Seven seas mariner, το οποίο είχε ως αρχικό προορισμό τη Μύκονο αλλά λόγω καιρικών συνθηκών, άλλαξε ρότα και κατευθύνθηκε προς το λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 680 επιβάτες και 449 άτομα πλήρωμα.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ικανοποιητικά, αφενός διότι έχουν προστεθεί και νέες αφίξεις στο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, ενώ παράλληλα έχουν ήδη καταγραφεί οι πρώτες αφίξεις για το 2016. Η ανοδική πορεία που διαγράφεται στο συγκεκριμένο πεδίο, είναι εμφανής στα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας διετίας, τα οποία δείχνουν ότι το 2014 σημειώθηκαν 53, περίπου, αφίξεις, ήδη για φέτος έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής στις 58, ενώ αναμένεται αντίστοιχη αύξηση για το 2016.

Στόχος των ιθυνόντων είναι η συνέχιση των προσπαθειών για αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη και την τόνωση, μέσω αυτής, της αγοράς, καθώς 80 επιχειρήσεις έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα των ειδικών προσφορών που έχουν θεσπιστεί για τους επισκέπτες.

Από το Τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου ανακοινώθηκαν ήδη οι πρώτες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2016, με το κρουαζιερόπλοιο AIDA AURA να έχει προγραμματίσει 14 δρομολόγια προς το λιμάνι του Βόλου στη διάρκεια της καινούργιας χρονιάς.

Πολλοί από τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας απευθύνονται, σημειωτέον, στους εργαζόμενους στο Info Center του Δήμου Βόλου για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα αξιοθέατα, τους χώρους πολιτισμού και τις προτάσεις αναψυχής που προσφέρει η περιοχή μας. Κοινή πεποίθηση είναι ότι ο τουρισμός κρουαζιέρας αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο με ανάλογες προοπτικές μελλοντικής εξέλιξης και στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου ο Βόλος να κατακτήσει μια σταθερή θέση στο διεθνή χάρτη του ετήσιου τουρισμού κρουαζιέρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου