ΤΟΠΙΚΑ

Επιτυχής ο περίπλους αγάπης στον Παγασητικό για την «Φλόγα»

επιτυχής-ο-περίπλους-αγάπης-στον-παγα-327127

Θριαμβευτική υποδοχή με βεγγαλικά και δεκάδες λευκά μπαλόνια επιφύλαξαν οι Βολιώτες προχθές το βράδυ στους δύο κωπηλάτες που κέρδισαν το μεγάλο στοίχημα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία μια υπερπροσπάθεια, προκειμένου να στηρίξουν την «Φλόγα».

Ο Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης και ο πρωταθλητής Βασίλης Τσανταρλιώτης, κωπηλάτησαν αδιάκοπα επί 15 ώρες, από τα χαράματα του Σαββάτου μέχρι τις 8.30 το βράδυ, διανύοντας απόσταση 110 χιλιομέτρων και στέλνοντας μηνύματα ζωής και ελπίδας, μέσω του περίπλου του Παγασητικού.

Πλήθος κόσμου περίμενε τους δύο πρωταθλητές στην παραλία του Βόλου, επικροτώντας με επευφημίες και παρατεταμένο χειροκρότημα την υπερπροσπάθειά τους. Οι δύο κωπηλάτες, κατάκοποι αλλά πολύ ικανοποιημένοι για την επίτευξη του στόχου, δέχτηκαν τις εκδηλώσεις θαυμασμού του κόσμου, αλλά και τα εύσημα των διοργανωτών, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την προσπάθεια στήριξης της «Φλόγας».

Στην εκδήλωση υποδοχής, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, οι δύο κωπηλάτες δέχτηκαν τα εύσημα των επικεφαλείς της «Φλόγας» και της προέδρου του Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Βόλου, Ιωάννας Ζωμένου.

Η επικεφαλής της «Φλόγας» σε πανελλαδικό επίπεδο, Μαίρη Τρυφωνίδη, ειδικότερα, πρόσφερε στους δύο κωπηλάτες ως αναμνηστικό δώρο, ζωγραφιές από τα χέρια παιδιών της «Φλόγας», με θέμα την θάλασσα, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη του έργου ζωής που αναπτύσσεται και αγκαλιάζει δεκάδες παιδιά.

Η υπεύθυνη της «Φλόγας» Μαγνησίας, Ντίνα Τριανταφύλλου, εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες στους δύο κωπηλάτες για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η συγκινητική υποστήριξη που υπάρχει, κρατάει αναμμένη την «Φλόγα» της ελπίδας. Τους δύο κωπηλάτες συνεχάρη επίσης η κ. Ζωμένου, προσφέροντας αναμνηστικά τιμής εκ μέρους του Δήμου Βόλου.

Οι δύο κωπηλάτες, που έκαναν τον περίπλου του Παγασητικού, με την υποστήριξη ομάδας εθελοντών και της Λέσχης ειδικών δυνάμεων, που επέβαιναν σε πλοιάριο, μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του θαυμαστού, πράγματι, εγχειρήματος, που προκάλεσε τον γενικό θαυμασμό.

Ο Βασίλης Τσανταρλιώτης, χαρακτήρισε «ανεκτίμητο» το συναίσθημα μετά την ολοκλήρωση της υπερπροσπάθειας, και τις ευχαριστίες του σε όσους υποστήριξαν το εγχείρημα και κατ’ επέκταση το έργο της «Φλόγας». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τα καταφέραμε, ολοκληρώσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά το γύρο του Παγασητικού και πιστεύω ότι το μέλλον επιφυλάσσει μεγαλύτερες και πιο επιφανείς σελίδες για εμάς, το Βόλο και τον Ελληνικό αθλητισμό».

Ο Νίκος Σκιαθίτης δήλωσε από την πλευρά του ότι: «Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για μας. Την περιμέναμε εδώ και τρεις μήνες, από την ώρα που το αποφασίσαμε και το διοργανώσαμε με την «Φλόγα». Νιώθουμε πολύ καλά, διότι καταφέραμε να ολοκληρωθεί η διαδρομή, η οποία θα μπει στο αρχείο μας και θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε κι άλλους στόχους στο μέλλον».

Οι δύο πρωταθλητές εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τις δράσεις στήριξης της «Φλόγας», μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του περίπλου ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που έφερε την σφραγίδα της ομάδας « Human Challenges», του Συλλόγου «Φλόγα» και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Μητρόπολης Δημητριάδος, τοπικών φορέων, ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου