ΤΟΠΙΚΑ

«SάββαTα Eπαιδευτικής κAινοτοMίας» στον Βόλο

sάββαtα-eπαιδευτικής-κaινοτοmίας-στον-327102

Από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών «Αριστοτέλειο» -«S.T.E.A.M. Academy»

Οι επιμορφωτές – εμψυχωτές του «Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών «Αριστοτέλειο» Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών “Αριστοτέλειο” στις 2 Νοεμβρίου 2019, εγκαινιάζουν ένα νέο εκπαιδευτικό κύκλο που αφορά μαθητές (Νήπια – ΣΤ Δημοτικού) και θα υλοποιείται κάθε Σάββατο (10:00 – 12:00 και 12:00 – 14:00), για όλη την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020, στις εγκαταστάσεις του «Κέντρου.

Ο κύκλος αυτός είναι ανοιχτός σε όσους επιθυμούν με δήλωσή τους να συμμετάσχουν σε αυτόν μέσω εγγραφής τους

Τα «SάββαTα Eπαιδευτικής κAινοτοMίας» αποτελούν τον καρπό της χρόνιας προσπάθειας και εξειδίκευσης των εκπαιδευτικών του «Κέντρου» με τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που βασίζονται στην νέα εκπαιδευτική μεθοδολογία S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics). Η συγκεκριμένη διαθεματική προσέγγιση S.T.E.A.M. χρησιμοποιεί την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά ως σημεία αναφοράς στην ενασχόληση κάθε μαθητή με διαφορετικά γνωστικά πεδία. Στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών ώστε αυτοί να ενισχύσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη. Επιπλέον βοηθά τους μαθητές να καλλιεργήσουν επικοινωνιακές δεξιότητες, όπως είναι η συνεργασία, η υπευθυνότητα και η ομαδικότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Καλή σας μέρα κύριε Higgs» (ΣΤ’ Δημοτικού) Ετήσιο.

Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος είναι ο επιστημονικός τρόπος σκέψης, οποίος καθορίζεται ααπό τη φύση των επιστημών, αλλά και η γνωριμία των μαθητών με ε΄να ευρύ φάσμα εννοιών φυσικής όπψς η σωματιιδακή, το διάστημα, ο ηλεκτρομαγνητισμός κ.α. Ειδικότερα επιδιώκεται η γνωριμία των μαθητών με τα τεχνολογικά επιτεύγματα και το μεγαλύτερο πείραμα του αιώνα (CERN), μέσα από την επίσκεψή τους σε αυτά. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια μοναδική εμπειρία που είναι ικανή να μετασχηματίσει το μέλλον των παιδιών.

«Ξετυλίγοντας τις διαστάσεις» (Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού) Εξαμηνιαίο.

Τι είναι ευθεία; Τι είναι σχήμα; Τι είναι χώρος; Ποιά η σχέση αυτών με την επιστήμη και τις τέχνες; Χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία (ψηφιακά και μη) πειραματιζόμαστε με τη Γεωμετρία, προγραμματίζουμε ρομποτικά μονοπάτια, φτιάχνουμε κατασκευές και ταξιδεύουμε σε ποικίλες διαστάσεις ξετυλίγοντάς τες διασκεδαστικά και πολυαισθητηριακά. Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε, ως επιστήμονες και καλλιτέχνες, όλες αυτές τις σχέσεις και να λύσουμε τα μυστήρια που τις αφορούν.

«Αποκωδικοποιώντας το φως» (Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού) Εξαμηνιαίο.

Τι είναι άραγε τα φως; Ποια πορεία ακολουθεί και τι θα μπορούσε ίσως να την αλλάξει; Το φως και η σκιά επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας αλλά και τα συναισθήματά μας. Επιστήμονες, φιλόσοφοι και καλλιτέχνες αιώνες τώρα προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Πειράματα, μετρήσεις, τεχνολογία, κατασκευές, ρομποτική, τέχνες και φιλοσοφία μας βοηθούν να γίνουμε και εμείς ερευνητές, ειπστήμονες, καλλιτέχνες και φιλόσοφοι.

“Στο ΔιασκεδαSTEAMοπλοιο” (Νήπια έως Β Δημοτικού) Ετήσιο.

Ετοιμάστε βαλίτσες και επιβιβαστείτε στο ΔιασκεδαSTEAMόπλοιο! Θα περιπλανηθούμε μαζί στον κόσμο των επιστημών με τον πιο διασκεδαστικό, ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Ένα εργαστήριο επιστημονικής προπαιδείας, ανακάλυψης και δημιουργίας, γνώσεων και δεξιοτήτων χρήσιμων για τη σχολική ζωή και όχι μόνο. Τι θα έχουν μέσα οι βαλίτσες άραγε και ποια μέρη θα μας υποδεχτούν; Πρόκειται για βιωματικό εργαστήρι που φέρνει το παιδί σε επαφή με βασικές αρχές επιστημών. Με εργαλεία τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, κουκλοθέατρο, χορός), τα εικαστικά και τη ρομποτική/προγραμματισμό, τα παιδιά θα εμψυχωθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο των μαθηματικών, της φυσικής και της διαστημικής.

“Τα καρχαρίνια” (Νήπια έως Δ Δημοτικού) Ετήσιο.

Ένα πρόγραμμα κοινωνικοσυναισθηματικής νοημοσύνης και ανάπτυξης που μας οδηγεί στο πώς μπορούμε να είμαστε δυνατοί σαν καρχαρίες και γαλήνιοι σαν καναρίνια.

Ως Καρχαρίνια θα εργαστούμε σε βιωματικές ομάδες που στόχο έχουν την κοινωνική αλλά και τη συναισθηματική ανάπτυξη στη μαθησιακή – εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από δραστηριότητες, παραμυθοσαλάτες, παιχνίδια-ρόλων και βιντεο-ιστορίες.

“Σάββατα στο μουσείο” (Νήπια έως Δ Δημοτικού) Ετήσιο.

Μία εξερεύνηση στον μαγικό κόσμο της τέχνης, του πολιτισμού και της επιστήμης. Τι κρύβεται στα μυστικά των μουσείων; Ποιές επιστήμες και ποιά τεχνολογία γνώριζαν οι άνθρωποι παλιά; Τί κρύβουν οι ιστορίες των μουσείωνγια όλα αυτά; Με οδηγό τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν και θα μάθουν για τον ανθρώπινο πολιτισμό, το πνεύμα, την γνώση και τις αξίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

mail: [email protected][email protected]

Facebook – Messenger : https://www.facebook.com/kepearistotelio/

Μακρινίτσης 131 Β (Με Μακρυγιάννη), στον Βόλο

Τηλ: 2421215510 – 6976559659 (Καθημερινά 10:00 – 22:00)

Υπεύθυνος: Νικόλαος Μακρής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου