ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματισμένη αλεπού αναζήτησε καταφύγιο σε αποθήκη της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας

τραυματισμένη-αλεπού-αναζήτησε-κατα-326149

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη διανομών Κουτσουδάκη προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν μία αλεπού από την αυλή της επιχείρησης δύο ολόκληρες μέρες και τα κατάφεραν τελικά χθες με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που κινητοποιήθηκε άμεσα.

Το θηλαστικό τραυματίστηκε από ΙΧ στο 4 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας και χτύπησε στο ποδαράκι του. Αναζήτησε καταφύγιο στην αποθήκη και εθεάθη να σέρνεται στα κεραμίδια.

Στη συνέχεια, κρύφτηκε κάτω από μεγάλο σιδερένιο κάδο απορριμμάτων, όπου εγκλωβίστηκε τραυματισμένη.

Η συνεργάτης της κάβας Ελευθερία Ρουσσά ενημέρωσε ότι ήταν σε επικοινωνία με τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής και τάιζε το θηλαστικό που έκλαιγε σαν μωρό χωρίς να μπορεί να το προσεγγίσει, αν και ήταν ήρεμο.

Τελικά, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου χθες στις 12:52, η οποία έβαλε άμεσα τέλος στο μαρτύριο του ζώου. Οι πυροσβέστες έβαλαν την αλεπού σε κλουβί και η κ. Ρουσσά τη μετέφερε σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει συντριπτικό κάταγμα στο τραυματισμένο ποδαράκι της.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών το ζώο μεταφέρθηκε μέσω του ΚΤΕΛ στον Σύλλογο Προστασίας Αγριων Ζώων ΑΝΙΜΑ.

Από την ακινητοποίηση του χτυπημένου θηλαστικού από τους πυροσβέστες

Τραυματισμένη αλεπού αναζήτησε καταφύγιο σε επιχείρηση στο 4 χλμ. της ΠΕΟ Βόλου - Λάρισας

Αλεπού κατέβηκε βόλτα στη Νέα Ιωνία

Δεν ήταν όμως το μόνο περιστατικό με πονηρή αλεπού που απασχόλησε χθες την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Μέχρι το κέντρο της Νέας Ιωνίας κατέβηκε χθες αλεπουδίτσα, προκειμένου να αναζητήσει πρωινό. Βρήκε ανοιχτή την πόρτα μονοκατοικίας 70χρονης στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού και εισέβαλε. Στις 09:00 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου λάμβανε κλήση από την τρομαγμένη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια.

Η αλεπού βρήκε τελικά διέξοδο από το σπίτι όπου ήταν εγκλωβισμένη και έφυγε. Οταν έφθασαν στο σημείο οι πυροσβέστες με ένα όχημα, την είδαν στην ταράτσα να πηδά σε γειτονική αυλή.

Ετρεχε από τη μία αυλή στην άλλη, έμπαινε σε πιλοτές με τους κατοίκους των σπιτιών να παρακολουθούν βήμα προς βήμα τις ενέργειες των πυροσβεστών για να την πιάσουν. Τελικά, το άγριο θηλαστικό ακινητοποιήθηκε τρία τετράγωνα πιο μακριά από το σπίτι της 70χρονης.

Αφωνοι έμειναν χθες το πρωί κάτοικοι στη Νέα Ιωνία (η φωτογραφία κοινοποιήθηκε χθες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη δημοτική σύμβουλο Σόνια Χαρανά)

Πιάστηκε στην απόχη των πυροσβεστών, οι οποίοι στη συνέχεια την απελευθέρωσαν στο φυσικό της περιβάλλον. Η εμφάνιση της αλεπούς συζητούταν χθες ευρέως στη Νέα Ιωνία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου