ΤΟΠΙΚΑ

Προπορεύεται ο Αχιλλέας Μπέος

προπορεύεται-ο-αχιλλέας-μπέος-325965

Παραμένει πάντως ανοικτή η μάχη για το δεύτερο γύρο των εκλογών

Καθαρό προβάδισμα στον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του Αχιλλέα Μπέου στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Βόλου δίνει η δημοσκόπηση της METRONANALYSISγια την οποία έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και παρουσιάστηκε χθες στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ενώ το δείγμα αφορά σε 602 άτομα από τις 22 μέχρι τις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης ο Αχιλλέας Μπέος συγκεντρώνει ποσοστό 30% στον πρώτο γύρο, έναντι 19% του Μαργαρίτη Πατσιαντά, τρίτος με 13% έρχεται ο νυν δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης ενώ στα ίσα με 6% είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος και ο Μιχάλης Μιτζικός που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ποσοστό 3% συγκεντρώνει ο Ηλίας Ζαρκάδας στην ίδια δημοσκόπηση ο οποίος έχει ανακοινώσει συνεργασία με το Μιχ. Μιτζικό, ενώ σημαντικό επίσης είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων με 8% καθώς επίσης λευκά και άκυρα που κυμαίνονται στο 7%.

Στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό του Αχιλλέα Μπέου φαίνεται να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και φτάνει στο 38%, με το Μαργαρίτη Πατσιαντά να είναι στο 24%, ο Πάνος Σκοτινιώτης να φτάνει στο 17% ενώ και πάλι ισοψηφία σημειώνεται για Απόστολο Νάνο και Μιχάλη Μιτζικό στο 8% με τον Η. Ζαρκάδα να προσεγγίζει το 4%.

Στην ερώτηση εξάλλου «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει» ο Αχιλλέας Μπέος συγκεντρώνει ποσοστό 49%, ο νυν δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 16%, ενώ ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς καταγράφεται με ποσοστό 8% και ένα ποσοστό 25% είναι στην κατηγορία «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ».

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην «ευρωκάλπη»

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, η Ν.Δ. υπολείπεται 7,6 μονάδες από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 17% έναντι 24,6%. Τρίτο κόμμα στο Βόλο έρχεται το «ΠΟΤΑΜΙ» του Σταύρου Θεοδωράκη με 7,9% και τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό 3,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 3,7%. Η ΕΛΙΑ καταγράφει ένα ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό στο 2,2% ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει μόλις 0,7% και εμφανίζεται εξίσου πολύ αδύναμη. Εντύπωση εξάλλου προκαλεί το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων που φτάνει το 13,1% ενώ 9,5% απαντά πως δεν θα πάει να ψηφίσει. Στην εκτίμηση ψήφου τα πράγματα είναι χειρότερα για τη Ν.Δ. καθώς η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, καταγράφοντας ποσοστό 23,4% έναντι 33,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα είναι το «ΠΟΤΑΜΙ» με ποσοστό 10,9% και με τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 9%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5%. Η ΕΛΙΑ μετά βίας φτάνει το 3% και η ΔΗΜΑΡ που παραμένει στο απογοητευτικό ποσοστό του 1%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου