ΤΟΠΙΚΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία στη Ζαγορά – Ωρες στην ουρά έξω από τράπεζα

απίστευτη-ταλαιπωρία-στη-ζαγορά-ωρε-325179

Απίστευτη ταλαιπωρία χθες για δεκάδες επαγγελματίες και ηλικιωμένους στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, όταν επιχείρησαν να εξυπηρετηθούν σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Ζαγορά. Περίμεναν επί ώρες στο κρύο και το ψιλόβροχο για να μπορέσουν να μπουν στην τράπεζα για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους, όμως δεν το κατάφεραν όλοι. Οι υποθέσεις τους θα πρέπει να μπουν στον… πάγο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και θα ξαναλειτουργήσει το υποκατάστημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς» και εκπρόσωπο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, Θανάση Μπαρούτα, η αγανάκτιση ξεχείλισε χθες έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα της Ζαγοράς.

Ηλικιωμένοι που ήθελαν να εισπράξουν τις συντάξεις τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, επαγγελματίες που έπρεπε να τακτοποιήσουν οικονομικές υποχρεώσεις προς προμηθευτές έμειναν «στα κρύα του λουτρού».

Οπως αναφέρει ο ίδιος από νωρίς το πρωί είχε δημιουργηθεί μεγάλη ουρά έξω από το υποκατάστημα, το οποίο λειτουργεί μόνο μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη. Συναλλασσόμενοι από την περιοχή περίμεναν όρθιοι στο κρύο και στο ψιλόβροχο μέχρι να έρθει η σειρά τους να μπουν μέσα στην τράπεζα για να κάνουν τις συναλλαγές τους.

«Στις δύο το μεσημέρι, οι πόρτες έκλεισαν και πολύς κόσμος δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί. Αυτό σημαίνει ότι συνταξιούχοι έμειναν χωρίς χρήματα ή δεν κατάφεραν να πληρώσουν υποχρεώσεις τους, επαγγελματίες δεν κατάφεραν να κάνουν συναλλαγές με ό,τι αυτό σημαίνει για τις επιχειρήσεις τους. Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες», αναφέρει ο κ. Μπαρούτας.

Όπως εξηγεί, υπάρχουν δεσμεύσεις για τη λειτουργία του τραπεζικού υποκαταστήματος τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. «Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει το παραμικρό και οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μία εβδομάδα, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη για να εξυπηρετηθούν», σημειώνει ο κ. Μπαρούτας, ο οποίος εξηγεί ότι λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και από οικονομικής άποψης, δεν είναι εύκολη η μετακίνηση των κατοίκων και επαγγελματιών του Δήμου προς τον Βόλο για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου