ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι εγγραφές – μετεγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

συνεχίζονται-οι-εγγραφές-μετεγγραφ-324770

Συνεχίζονται οι εγγραφές των αποφοίτων Γυμνασίων, αλλά και Λυκείων στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Επίσης, συνεχίζονται και οι αντίστοιχες μετεγγραφές.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας λειτουργούν οι εξής ειδικότητες: Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ, Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού, Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού 1, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.

Τα εργαστηριακά μαθήματα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, πραγματοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του όμορου 1ου ΕΚ.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ μετά τις σπουδές τους σ’ αυτά λαμβάνουν ταυτοχρόνως Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας.

Το Πτυχίο Ειδικότητας εξασφαλίζει στο μαθητή επαγγελματικά δικαιώματα που του επιτρέπουν να εργαστεί ακόμη και αμέσως μετά την αποφοίτησή του στην ειδικότητα αυτή.

Επιπλέον είναι δυνατή η εισαγωγή των αποφοίτων του ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους (ειδικές Πανελλήνιες εξετάσεις) για τα ΤΕΙ.

Τονίζεται ότι στα ΕΠΑΛ είναι δυνατή η εγγραφή αποφοίτων Λυκείου στη Β’ τάξη, για την απόκτηση μόνο του Πτυχίου Ειδικότητας άρα και των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων για την απόκτηση δυνατότητας άμεσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία λαμβάνει με το πτυχίο Ειδικότητας των ΕΠΑΛ μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα: http://www.eoppep.gr/images/Isotimies_Kai_Epaggelmatika_Dikawmata/EPAL.pdf.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου