ΤΟΠΙΚΑ

«Σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών με αδιάβλητους όρους»

σωστή-λειτουργία-των-λαϊκών-αγορών-μ-324731

Τονίζει η βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Σε δήλωσή της σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών η βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει τα εξής:

«Μία σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών απαιτεί ένα οργανωμένο και δίκαιο πλάνο ώστε να μην αδικηθούν οι παραγωγοί και να μην προστεθούν στην μακρά και ατέλειωτη λίστα της ανεργίας και άλλες χιλιάδες Ελληνες. Το υπαίθριο εμπόριο στηρίζει το εισόδημα αρκετών χιλιάδων παραγωγών της γης και όχι μόνο, προσφέρει φθηνά προϊόντα σε πολλές άλλες χιλιάδες Ελλήνων καταναλωτών και πρέπει να διέπεται από όρους που αντιμετωπίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει γρήγορα ένα μεγάλο θέμα, που αφορά στις ζωές χιλιάδων Ελλήνων και των οικογενειών τους. Ο χρόνος διαβούλευσης, προτάσεων απόψεων και εν κατακλείδι αποκρυστάλλωσης προτάσεων δεν ήταν αρκετός ώστε να τεθεί το ζήτημα στη σωστή διάστασή του και να ληφθούν δίκαιες και αντικειμενικές αποφάσεις. Κενά υπάρχουν στο Νομοσχέδιο στη διαδικασία χορήγησης αδειών και αν διασφαλίζεται το αδιάβλητο και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Στηρίζουμε τους Ελληνες παραγωγούς, τους Ελληνες που αναζητούν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα από την ελληνική γη και τα ελληνικά χέρια. Θα βρισκόμαστε δίπλα τους με τις παρεμβάσεις μας τόσο στη Βουλή όσο και σε κάθε τομέα λήψης αποφάσεων που αφορά στη ζωή τους.

Ενα οργανωμένο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο είναι ευπρόσδεκτο, ότι θα πρέπει πάνω απ’ όλα να προάγει ζητήματα ανταγωνισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου