ΤΟΠΙΚΑ

Συνέντευξη του Βαγ. Μπούτα στο Βόλο

συνέντευξη-του-βαγ-μπούτα-στο-βόλο-324713

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ανεργία

Από τoBόλο που πλήττεται από την τεράστια ανεργία ξεκίνησε την περιοδεία του στις θεσσαλικές πόλεις ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βαγγέλης Μπούτας, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Περιστοιχιζόμενος από τον υπ Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γ. Λούμα και την περιφερειακή σύμβουλο Εύη Καρυδάκη ο κ. Μπούτας έκανε λόγο για τα δυσθεώρητα ύψη στα οποία έχει φτάσει η ανεργία, που είναι πολύ μεγαλύτερη από τα καταγεγραμμένα ποσοστά που δίνει ο ΟΑΕΔ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες είναι εκείνοι που απασχολούνται χωρίς ασφάλιση και με τις πάσης μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η συμπίεση των μισθών τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι δεδομένη, σημείωσε λίγο αργότερα ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής που επέμενε στις πάγιες θέσεις του κόμματός του: Εξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και μονομερή διαγραφή του χρέους Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε στη συνέχεια ότι όσοι απαξιωτικά θεωρούν ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι εκτός πραγματικότητας απάντησε ότι η εργασία και ο αγώνας είναι διαχρονικά οι κινητήριες δυνάμεις στην ανθρωπότητα.

Οι αγωνιστές των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνέχισε ο κ. Μπούτας, καταθέτουν τις δυνάμεις τους σ’ αυτό τον αγώνα, παλεύοντας

  • για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • να καταβάλλονται επιδόματα ανεργίας, έκτακτα βοηθήματα για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • να γίνει διαγραφή και αναστολή χρεών και δανείων, μειώσεις και απαλλαγές από τέλη και χαράτσια, να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις
  • να μην κόβεται σε κανέναν το ρεύμα και το νερό, να μπορούν όλοι να έχουν θέρμανση.
  • να έχουν όλοι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φάρμακα
  • δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες
  • αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας, χωρίς καμιά επιβάρυνση των ανέργων

Οσο πιο ισχυροί βγούνε οι συνδυασμοί της Λαϊκής συσπείρωσης από την κάλπη του Μάη, τόσο από καλύτερες θέσεις θα μπορούμε να ασκούμε πίεση, να φρενάρουμε ό,τι αντιδραστικό είναι μπροστά μας, και είναι, καθώς είμαστε και εμείς σαν χώρα, σε επιτήρηση από τον Γενάρη που μας πέρασε.

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Κανένας εργάτης, φτωχός αγρότης κι επαγγελματίας, κανένας νέος άνθρωπος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για «το δημοσιονομικό πλεόνασμα», για «την έξοδο στις αγορές», «για τα μνημόνια που τέλειωσαν και τις θυσίες του που θα πιάσουν τόπο».

Ο Γ. Λούμας

Από την πλευρά του ο υπ. Αντιπεριφειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας Γ. Λούμας επιτέθηκε στη σημερινή Δημοτική Αρχή που ήταν αποστασιοποιημένη στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μεγάλες βιομηχανίες του Βόλου όπως ο Κιολείδης, η Κόντι, η Χαλυβουργία κ.α. Το ίδιο επικριτικός ήταν και για τους υποψήφιους από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που έβαλαν, άμεσα ή έμμεσα, πλάτη στα μέτρα λιτότητας.

Από την πλευρά της η υπ. περιφερειακή σύμβουλος Εύη Καρυδάκη και μέλος του ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρθηκε στο μέτρο της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων που έχει ζητήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην απόφαση του Δημάρχου Βόλου να απέχει ο Δήμος Βόλου από την εφαρμογή της εγκυκλίου που έχει αποστείλει το Υπουργείο. Η στάση του κ Σκοτινιώτη είναι υποκριτική, καθώς σε συμφωνία με την ΚΕΔΕ η αποχή θα λάβει τέλος μετά τις εκλογές. Η κ. Καρυδάκη παρότρυνε τους εργαζόμενους στους Δήμους να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει από την ερχόμενη Δευτέρα το ΠΑΜΕ και στο Βόλο με στόχο να διαδηλώσει την αντίθεσή του στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου