ΤΟΠΙΚΑ

Το υπερσύγχρονο χειρουργικό ρομπότ CORI στην αποκλειστική διάθεση των ασθενών της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλία.

το-υπερσύγχρονο-χειρουργικό-ρομπότ-cori-324666

Ο συνδυασμός της Ρομποτικής Χειρουργικής γόνατος και ισχίου με την τεχνολογία της Πραγματικής Νοημοσύνης (Real Intelligence) είναι γεγονός στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Το CORI Robotic Surgical System της εταιρίας Smith and Nephew είναι το πλέον υπερσύγχρονο χειρουργικό ρομπότ, που συνδυάζει τη ρομποτική τέχνη με τη Real time νοημοσύνη (Real Intelligence). Εκτός από την απόλυτη ακρίβεια στη χαρτογράφηση της άρθρωσης, στο σχεδιασμό, στη μέτρηση των εμφυτευμάτων και τη διενέργεια των χειρουργικών πράξεων, το CORI δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με τη σωστή θέση του εμφυτεύματος, τη σωστή κινηματική της άρθρωσης και τη σωστή επιλογή του εμφυτεύματος, με τη χρήση ενός εξειδικευμένου λογισμικού πραγματικής νοημοσύνης (Real Intelligence). Με αυτόν τον τρόπο, η πιθανότητα λάθους πρακτικά εκμηδενίζεται, η παρέμβαση στους ιστούς είναι ελάχιστη και μόνο αυτή που χρειάζεται, ενώ οι ασθενείς αποκτούν μία νέα άρθρωση που αντιστοιχεί ακριβώς σε αυτούς, με μεγάλη αντοχή 20-25ετίας και η οποία λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια σαν να είναι η φυσιολογική.

Οι πρώτες 15 επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη το πρώτο 10ημερο έλευσης του Ρομποτικού Συστήματος CORI από τους πιστοποιημένους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς και Διευθυντές της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής – Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ.κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, ESpD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user).

Η κινητοποίηση των ασθενών έγινε άμεσα, εντός μόλις 10 ωρών μετά το χειρουργείο, εφαρμόζοντας τα ειδικά πρωτόκολλα της Α΄ Ορθοπαιδικής κλινικής (Fast-Track πρωτόκολλα), με μέσο όρο παραμονής στην κλινική, τις 36 ώρες.

Η Α΄ Ορθοπαιδική κλινική Ρομποτικής Χειρουργικής Μυοσκελετικού Συστήματος του ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ είναι η μοναδική κλινική που διαθέτει στη φαρέτρα της έναν ολοκληρωμένο εξοπλισμό Ρομποτικό και Πραγματικής Νοημοσύνης (Real Intelligence), αφού, εκτός από το CORI, οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται με το NAVIO 7 και με τον τελευταίας τεχνολογίας αρθροσκοπικό πύργο (4K, LENS INTEGRATED SYSTEM, DOUBLEFLO), ενώ, αναμένεται ένα ακόμη πιο εξελιγμένο λογισμικό για την πραγματοποίηση επεμβάσεων αθλητικών κακώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου