ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Βρέ denπαte αλλού! Αντε Bis repetita

βρέ-denπαte-αλλού-αντε-bis-repetita-324660

Του Κώστα Πώποτα*

Τι τα θέλεις ρε φίλε τα καινούργια τηλεπαιχνίδια αν δεν έχεις στρώσει την παραγωγή και δεν έχεις βάλει καθαρούς κανόνες! Πού ακούστηκε να κάνεις ψόφιο debate με κόκκινες κάρτες και κυρίως με διαφημιστικά διαλείμματα! Ξαναπαίξτε ρε καρντάσια τα debates Ομπάμα-Ρομνευ να καταλάβετε πως οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κάνεις στο τέλος μια σούπα βαρετή και ο άλλος μπερδεύει τις εκλογές με το «dancing with the stars». Επαναλήψεις τετριμμένων, ξανά τα ίδια μοτίβα που έχουμε ξανακούσει στις κατ‘ ιδίαν συνεντεύξεις, και απαντήσεις γιοκ. Για να μην πω για την τελείως αντιεπαγγελματική παρουσία των δημοσιογράφων – για να λέμε την αλήθεια – και τις επιδείξεις εξυπνακισμού ως τις στάνταρ ερωτήσεις (σα να παίζω trivial pursuit ρε παιδιά). Μια από τα ίδια! Bis repetita placent: η επανάληψη καταλήγει να κάνει τα πράγματα αρεστά! «Ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα», «ευχαριστούμε τον κ. Μεϊμαράκη», «ευχαριστούμε τους συναδέλφους», και καπάκι στο τέλος ανταλλαγές ερωτήσεων χωρίς νεύρο και έμπνευση, ατάκες αντλημένες από τα πανεπιστημιακά πηγαδάκια για να δείχνουν στο κοινό πως τάπωσες τον αντίπαλο, ηρωισμοί και πατριωτισμοί, μπλιαχ! Και μετά παραπονιέστε ότι ο κόσμος δεν δίνει πια σημασία σε όλα αυτά τα ανούσια! Ούτε εγώ δεν δίνω πια σημασία!

Εγώ δεν κατάλαβα τι μας περιμένει στο μέλλον (εκτός από την αναπτυξιακή τράπεζα – υπενθύμιση: αναπτυξιακή τράπεζα είχαμε, την ΕΤΒΑ, όπου πρώτος διοικητής υπήρξε ο εξ Αγριάς Ν. Πορφυρογένης, ο αργότερα διοικητής της Σάλλας την εξαγόρασε αργότερα μέσω της Τραπέζης Πειραιώς). Το μόνο που κατάλαβα και από τους δύο είναι «ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση». (γενικά αυτή είναι μια διαπίστωση που κερδίζει το βραβείο πρωτοτυπίας σκέψης!). Δεν κατάλαβα βέβαια αν θάναι συνεργασίας, προσωρινή, θνησιγενής, «ανοχής» – κανονίστε μόνο αδέλφια να πάει η τρίτη διερευνητική εντολή στην ΧΑ ή ακόμα να δείτε την ΧΑ αξιωματική αντιπολίτευση!

Τώρα θα μου πείτε τι θέλουμε σοβαροί άνθρωποι να υποβάλλουμε εαυτόν στην βάσανο της τηλεμαχίας. Ελα ντε! Περιέργεια ρε φίλε! Πως κάθεσαι και βλέπεις τη Βανδή να κάνει coaching στους παίχτες που έχει επιλέξει! Η παλιότερα ξενυχτούσες να βλέπεις τη Ρούλα να ψοφάει από το κρύο στο Wall! Ε αυτό κάναμε και χθες στον εαυτό μας! Βγάλε ρε φίλε καλύτερα τους πολιτικούς αρχηγούς στο Κολοσσαίο ντυμένους μονομάχους αν το κύριο ενδιαφέρον είναι να δείξουν ότι έχουν μπράτσα!

Μη μου πεις να βαθμολογήσω! Κάτω από τη βάση όλοι! Σταματήστε να έχετε την πεποίθηση ότι το κοινό, οι ψηφοφόροι δηλαδή, κρέμονται από τα χείλη σας και ότι μένουν εκστατικοί αν επαναλάβετε για διακοσιοστή φορά τη γραμμή του κόμματος. Και περάστε τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν από ένα σεμινάριο για να μιλούν φυσικά όπως ο καθείς μας – το ίδιο ισχύει βέβαια για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Και πάψτε αυτό το μοιρολόι για τους νέους που έφυγαν απελπισμένοι από τη χώρα! Καλά κάναν, προφανώς είχαν παρακολουθήσει το προηγούμενο debate.

*Οι τοποθετήσεις του γράφοντος είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν θέσεις του οργάνου στο οποίο υπηρετεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου