ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη δεν έχει παραληφθεί στο συνολό του το εκλογικό υλικό στη Μαγνησία

ακόμη-δεν-έχει-παραληφθεί-στο-συνολό-τ-324431

Εκκρεμότητες με ψηφοδέλτια προκαλούν καθυστερήσεις

Σημαντικές καθυστερήσεις στην αποστολή ψηφοδελτίων προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, παρατηρούνται λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής αν και τα ψηφοδέλτια έπρεπε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να έχουν αποσταλεί μέχρι την περασμένη Κυριακή.

Η ανοχή που δείχνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες εξαντλείται σήμερα, καθώς αύριο θα πρέπει να σταλούν οι σάκοι με το εκλογικό υλικό στα νησιά των Β. Σποράδων, προκειμένου να προετοιμαστούν χωρίς προβλήματα τα Εκλογικά Τμήματα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εκλογών των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, δεν έχουν παραληφθεί ακόμη ψηφοδέλτια από δύο – τρία κόμματα αλλά και τα ψηφοδέλτια άλλων εκλογικών περιφερειών προκειμένου να διατεθούν στα τρία μικτά Εκλογικά Τμήματα ετεροδημοτών που θα λειτουργήσουν την Κυριακή στο Βόλο.

Τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να παραληφθούν σήμερα τα ψηφοδέλτια, περίπου 150.000 αντίτυπα για κάθε κόμμα και να γίνει η κατανομή τους, με το υπόλοιπο εκλογικό υλικό, μέχρι αύριο.

Στο μεταξύ, µε σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των εκλογέων, οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών θα παραµείνουν με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Σεπτεµβρίου 2015 αντίστοιχα. Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες αυτές ηµέρες και οι υπηρεσίες των Δήµων της χώρας που εµπλέκονται στη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών.

Επιπλέον, τα γραφεία ταυτοτήτων των Αρχών έκδοσης, κατά τις ηµέρες Σάββατο 19 Σεπτεµβρίου 2015 και Κυριακή 20 Σεπτεµβρίου 2015, θα εκδίδουν δελτία ταυτότητας.

Για το λόγο αυτό, οι υπηρεσίες των δήµων καλούνται να συνδράµουν στο έργο αυτό, εκδίδοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα αποστέλλουν µε FAX στην αρµόδια υπηρεσία. Υπενθυµίζεται τέλος ότι, την Κυριακή, ηµέρα διενέργειας της ψηφοφορίας, τα καταστήµατα των ΟΤΑ πρέπει να παραµείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της µετάδοσης των αποτελεσµάτων από όλα τα εκλογικά τµήµατα της περιοχής τους, όπου εκτείνεται η χωρική τους αρµοδιότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου