ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο επιδειξίας

στο-αυτόφωρο-οδηγήθηκε-ο-επιδειξίας-324275

Χειροπέδες πέρασαν προχθές το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στον 28χρονο επιδειξία, που τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας παρενόχλησε 20χρονη φοιτήτρια στο κέντρο του Βόλου.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου μετά την καταγγελία άλλων δύο περιστατικών. Δεν είχαν περάσει παρά λίγες ώρες από τη στιγμή που τον είχαν αφήσει ελεύθερο από την Αστυνομία για το επεισόδιο σε βάρος της φοιτήτριας.

Δεν μπορούσαν νωρίτερα να τον συλλάβουν λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

Ο νεαρός κρατήθηκε το βράδυ και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο Αυτόφωρο. Ο 28χρονος φέρεται να υποστήριξε για να δικαιολογήσει τις πράξεις του ότι ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή, αλλά το τελευταίο διάστημα είχε διακόψει τα χάπια, γιατί πίστευε ότι είχε γίνει καλά.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Ο 28χρονος πλησίασε δύο κοπέλες στο κέντρο του Βόλου σε ανύποπτη χρονική στιγμή, κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του και τις έδειξε τα γεννητικά του όργανα. Προκάλεσε φόβο και τρόμο, όταν δεν είχαν περάσει παρά λίγες ώρες από την προσαγωγή του στην Αστυνομία. Δεν έδειξε συμμόρφωση, ενώ εναντίον του υπάρχει ήδη καταγγελία.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας πλησίασε τη φοιτήτρια, ενώ εκείνη έμπαινε στην είσοδο πολυκατοικίας και της ζήτησε να του ανοίξει την πόρτα με το πρόσχημα να πάει στο διαμέρισμά του. Η κοπέλα άνοιξε και στη συνέχεια τον είδε να ξεγυμνώνεται. Τον έσπρωξε και έκλεισε την πόρτα σοκαρισμένη.

Η Εισαγγελία Βόλου τον παρέπεμψε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο δικηγόρος του ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπιση. Σημείωσε ότι υπάρχει ψυχιατρικό υπόβαθρο στον κατηγορούμενο και ζήτησε χρόνο για να το αποδείξει με τα κατάλληλα πιστοποιητικά έγγραφα.

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και ορίστηκε η δίκη να γίνει τη Δευτέρα. Εντούτοις, το δικαστήριο δεν ήρε την κράτηση του νέου, παρά το γεγονός ότι μένει με την οικογένειά του και έχει μόνιμο τόπο διαμονής.

Ετσι μετά την αναβολή ο νεαρός κρατήθηκε. Συνοδευόμενος από αστυνομικούς οδηγήθηκε πίσω στα κρατητήρια. Στο προαύλιο των δικαστηρίων παίχτηκαν σκηνές απερίγραπτου οικογενειακού δράματος. Πρόσωπα από την οικογένεια του νέου έκλαιγαν βλέποντας τον 28χρονο να απομακρύνεται από τον χώρο με χειροπέδες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου