ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού στη ΔΕΘ δίνουν τα συνδικάτα

ραντεβού-στη-δεθ-δίνουν-τα-συνδικάτα-324236

Σε επικύρωση της απόφασης για δυναμική συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Βόλου στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώνει η ΓΣΕΕ στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου με αφορμή τη ΔΕΘ, προχώρησε σε συνεδρίασή της η ολομέλεια του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου.

Βασικό αίτημα του πανεργατικού συλλαλητηρίου αποτελεί η άμεση λήψη από την κυβέρνηση μέτρων συνολικής αποκατάστασης της εργατικής προστασίας.

Όπως τονίστηκε και στην ολομέλεια, το διεκδικητικό πλαίσιο του ΕΚΒ δομείται στη βάση και της πολύ κρίσιμης επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό η ΓΣΕΕ, αξιώνοντας να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία εκδόθηκε ύστερα από την προσφυγή της Συνομοσπονδίας, όπου διαπιστώνεται για μία ακόμα φορά σωρεία παραβιάσεων εργατικών δικαιωμάτων, ενώ καλείται η ελληνική κυβέρνηση να άρει τους μνημονιακούς νόμους και να αποκαταστήσει τα πράγματα.

Το ΕΚΒ, για την αναχώρηση των διαδηλωτών έχει ναυλώσει λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο του Βόλου το Σάββατο στις 2.30 το μεσημέρι. Για συμμετοχές, οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του ΕΚΒ (24210-24735) μέχρι τις 8 το απόγευμα της Παρασκευής.

Δυναμικό παρών από τα πρωτοβάθμια σωματεία

Προκειμένου να υπάρξει δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν ήδη ενεργοποιήσει τα μέλη τους.

Απευθύνοντας κάλεσα συμμετοχής, η διοίκηση της Ένωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου τονίζει ότι «η αγωνιστική αυτή παρουσία μας, πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική, για να στείλουμε ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα οργής και αγανάκτησης προς τη δικομματική κυβέρνηση, τους θεσμούς και τους εργοδότες, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλη εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση, περαιτέρω υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας. Από το μεγάλο αυτό εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Μετά από επτά χρόνια εφαρμογής των αποτυχημένων εκ του αποτελέσματος, μνημονιακών πολιτικών, η οικονομία βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση, και η κυβέρνηση περιορίζεται στο να προσφέρει καλές υπηρεσίες στους θεσμούς και κάκιστες στη χώρα. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν.

Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας, παντού στην ελληνική επικράτεια και ιδίως εδώ, στην περιοχή μας, είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, και οι φοροεπιδρομές. Σε λίγες μέρες, στη ΔΕΘ, θα πάρουν την απάντηση όλων μας. Τόσο για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα προεκλογικά, όσο και για την νέα επίθεση, με την κατάργηση ουσιαστικά του συνδικαλιστικού νόμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου