ΤΟΠΙΚΑ

Νέες προσφυγές κατά της ΔΕΥΑΜΒ από Κ. Γαργάλα και ΤΕΕ Μαγνησίας

νέες-προσφυγές-κατά-της-δευαμβ-από-κ-γα-324185

Για μη νόμιμη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης που ακύρωσε την «έξωση» του ΤΕΕ

Κανονικά συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, δεν τίθεται θέμα νομιμότητας των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, καθώς η Επιτροπή του άρθρου 152 έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εφαρμογής της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε ακυρώσει την αντικατάσταση του ΤΕΕ Μαγνησίας από το ΓΕΩΤΕΕ Θεσσαλίας στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. «Χαρτί» δεν είδε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Κ. Γαργάλας, που κατήγγειλε τη συνεδρίαση ως παράνομη και αποχώρησε δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη για την ακύρωση όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν χθες. Το ίδιο θα πράξει σήμερα και το ΤΕΕ Μαγνησίας, που επιπλέον θα ζητήσει και την πειθαρχική δίωξη όσων συμμετείχαν στο συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, η Επιτροπή του άρθρου 152 έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εφαρμογής της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ακύρωσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, βάσει της οποίας το ΤΕΕ αντικαταστάθηκε από το ΓΕΩΤΕΕ στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. «Το Δ.Σ. μπορεί να συνεδριάζει χωρίς να τίθεται θέμα νομιμότητας έως και τις 25 Σεπτεμβρίου οπότε και η υπόθεση θα συζητηθεί στην επιτροπή του άρθρου 152», είπε ο κ. Μπέος κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Την έγγραφη απόφαση της επιτροπής ζήτησε να δει ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γαργάλας, ωστόσο όπως ενημερώθηκε από το νομικό σύμβουλο, Αντ. Ξηρό, το έγγραφο θα του κοινοποιηθεί αύριο.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) πριν από τη συνεδρίαση θέλω το έγγραφο», είπε ο κ. Γαργάλας.

«Κάντε μία αίτηση», του απάντησε ο Αχ. Μπέος.

«Αν δεν προσκομιστεί το έγγραφο δεν θα συμμετάσχουμε», συνέχισε ο Κ. Γαργάλας.

«Είτε συμμετέχετε είτε όχι το ίδιο είναι. Είστε ανύπαρκτοι», απάντησε εκ νέου ο κ. Μπέος.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει έγγραφο σήμερα, η σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου με την παρούσα σύνθεση είναι παράνομη. Ολες οι αποφάσεις που θα ληφθούν καθ’ υπέρβαση του νόμου θα προσβληθούν ενώ η συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα επιφέρει και πειθαρχικές ευθύνες», δήλωσε ο κ. Γαργάλας, ο οποίος κατέθεσε στα πρακτικά αναλυτικό έγγραφο και αποχώρησε. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της επιχείρησης, είναι ο βασικός υπεύθυνος που «ρίχνει τη ΔΕΥΑΜΒ στα βράχια».

Με την αποχώρηση του κ. Γαργάλα, η συνεδρίαση διεξήχθη κανονικά.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δεν θα είναι ο μοναδικός που θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το ίδιο θα πράξει και η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, η οποία θα προσκομίσει φάκελο με τις χθεσινές αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ζητώντας την ακύρωσή τους αλλά και την πειθαρχική δίωξη όσων συμμετείχαν σε μια συνεδρίαση οργάνου που συγκλήθηκε με μη νόμιμη σύνθεση. Η ίδια επικοινώνησε χθες με την Αποκεντρωμένη, απ’ όπου ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει απόφαση αναστολής κι ότι η ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ισχύει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου