ΤΟΠΙΚΑ

Υψώνουν τη σημαία της Φλόγας στην ψηλότερη κορυφή του Μύτικα

υψώνουν-τη-σημαία-της-φλόγας-στην-ψηλό-323849

Τρεις πρωταθλητές διανύουν απόσταση 520 χιλιομέτρων στέλνοντας παντού μηνύματα ελπίδας

Το πιο δυνατό μήνυμα ελπίδας μεταφέρουν προς κάθε κατεύθυνση τρεις πρωταθλητές της ζωής, οι οποίοι υψώνουν σήμερα τη σημαία της Φλόγας στην κορυφή του Μύτικα, σε ύψος 2.915 μέτρων. Η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι η πιο σημαντική διάκριση στη μέχρι τώρα αθλητική πορεία του Τάσου Σταθόπουλου και των φίλων και συναθλητών του Θανάση Κανελλόπουλου και Ηλία Σπέη. Οι τρεις πρωταθλητές με το τεράστιο απόθεμα ψυχής, πορεύονται στα βήματα του τριάθλου, και διανύουν απόσταση 520 χιλιομέτρων με το ποδήλατο, κολυμπώντας αλλά και ως δρομείς, την πορεία που τους οδηγεί στην ψηλότερη κορφή του Μύτικα και στο στοίχημα ζωής που τους εμπνέει.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στην πορεία για το μεγάλο επίτευγμα, οι τρεις πρωταθλητές έκαναν χθες μια στάση στο Βόλο, καθ’ οδόν προς τη Λάρισα, μεταφέροντας διά μέσου των κεντρικών δρόμων της πόλης, το δυνατό μήνυμα ζωής της Φλόγας. Τους τρεις πρωταθλητές υποδέχτηκε στην παραλία του Βόλου η Ντίνα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη της Φλόγας Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία και το ξεχωριστό νόημα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Εχοντας ως αφετηρία τον ξενώνα της Φλόγας στο Γουδί, οι τρεις πρωταθλητές ξεκίνησαν προχθές το μακρύ ταξίδι που είχε ως ενδιάμεσους σταθμούς το Αλεποχώρι, τη Θήβα, τη Λειβαδιά, την Αμφίκλεια, το Βόλο, τη Λάρισα και το Λιτόχωρο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 64χρονος Τάσος Σταθόπουλος ανέφερε ότι «ως φίλοι και παλιοί αθλητές με διακρίσεις, στηρίζουμε τη Φλόγα, γιατί είμαστε κοντά στα παιδιά, βλέπουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και προσπαθούμε να προτρέψουμε τον περίγυρό μας και όσους περισσότερους μπορούμε, να προσεγγίσουν το Σύλλογο για να μπορέσουν να τον στηρίξουν είτε υλικά, είτε οικονομικά».

Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει και κατά το παρελθόν ανάλογες δράσεις για τη Φλόγα, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, έχοντας πάντα ως μότο τη φράση «η ελπίδα παραμένει και πρέπει να είναι ψηλά». Ο Θανάσης Κανελλόπουλος, αντίστοιχα, είναι σπαρταθλητής, διανύοντας τη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη και ο Ηλίας Σπέης είναι ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων. Και οι τρεις πρωταθλητές έχουν δεκάδες μετάλλια και διακρίσεις στο ενεργητικό τους, στηρίζοντας πάντα, με περισσή ευαισθησία τα παιδιά της Φλόγας.

«Ελπίζω να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και μέσα από την προσπάθειά μας να δοθεί βοήθεια στο Σύλλογο» υπογραμμίζει ο Ηλίας Σπέης, ενώ ο Θανάσης Κανελλόπουλος προσθέτει από την πλευρά του ότι «κάθε φορά που σκαρφαλώνω σε αυτές τις κορυφές, πέρα από το ότι είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα, νιώθω πάντα δέος».

Οι τρεις πρωταθλητές με το αστείρευτο απόθεμα ψυχής, υπογραμμίζουν ότι υπάρχει ελπίδα να παραμείνει ζωντανή η φλόγα που δίνει δύναμη σε δεκάδες παιδιά, προκειμένου να αναδειχθούν νικητές στο στίβο της ζωής, αρκεί να συνδράμουμε όλοι τον κοινό σκοπό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου