ΤΟΠΙΚΑ

38 μήνες φυλάκιση για κλοπή σε πολλαπλώς υπότροπο Ρομά

38-μήνες-φυλάκιση-για-κλοπή-σε-πολλαπλώς-32325

Καμπάνα από το Αυτόφωρο Μονομελές Βόλου

Το ποσό των 400 ευρώ που έκλεψε από σούπερ μάρκετ καθώς και οι πέντε κούτες τσιγάρων οδήγησαν στη φυλακή 37χρονο Βολιώτης.

Ο συλληφθείς είχε σε βάρος του και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης για τους ίδιους λόγους.

Καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως χωρίς δικαίωμα έφεσης.

Λίγο νωρίτερα απολογούμενος στο Δικαστήριο ο καταδικαστείς παρακαλούσε για μία ακόμη ευκαιρία, δηλώνοντας μετανοιωμένος για τις πράξεις του. Υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει πίσω τα χρήματα στο μάρκετ και τα τσιγάρα. Οτι θα αποκαταστήσει τις ζημιές.

Ωστόσο, ο λόγος του δεν έγινε πιστευτός. Ο 37χρονος είχε προσφάτως αποφυλακιστεί (πριν τρεις μήνες), ενώ στο διάστημα που είναι ελεύθερος είχε ήδη απασχολήσει αρκετές φορές την Αστυνομία με παρόμοιες πράξεις.

Ο συλληφθείς κρίθηκε ένοχος γιατί ήταν υπότροπος και μάλιστα πολλαπλώς. Δεν έγινε έτσι δεκτό ούτε και το δικαίωμα να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης ναρκωτικών, αν και το ζήτησε.

Η σύλληψη

Ο καταδικαστείς συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου λίγες μόλις ώρες μετά την κλοπή σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Μετά από την καταγγελία ιδιοκτήτη μάρκετ, οι αστυνομικοί έλαβαν γρήγορα αποτυπώματα και οδηγήθηκαν ταχύτατα στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος αναγνωρίστηκε και από τον παθόντα. Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης καταθέτοντας σαν μάρτυρας στο Δικαστήριο είπε ότι τον 37χρονο τον είχε δει μερικές μέρες πριν την κλοπή, καθώς τον είχε επισκεφτεί στο μαγαζί για να του μετατρέψει κέρματα σε χαρτονομίσματα.

Ο δράστης φαίνεται ότι τότε είχε κατά νου άλλες σκέψεις, καθώς είχε σχεδιάσει και μάλιστα από μέρες την κλοπή, αν και στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν καν αυτήν την επίσκεψη και για να δικαιολογηθεί επικαλέστηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Να επισημανθεί, ότι από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην κατοχή του μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου