ΤΟΠΙΚΑ

Μάνα και γιος έκλεψαν τσαντάκι από οικία

μάνα-και-γιος-έκλεψαν-τσαντάκι-από-οικ-32316

Καταδίκη από το Μονομελές

Εβαλε τον ανήλικο γιο της να κλέψει. Το περιστατικό αφορά σε 45χρονη Ρομά, η οποία καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με αναστολή τριετίας, εφέσιμη.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε απολογούμενη για το αδίκημα της συνέργειας σε κλοπή. Η συλληφθείσα ισχυριζόταν ότι δεν ήξερε τίποτα για το τσαντάκι που αφαίρεσε ο 12χρονος γιος της από ανασφάλιστο σπίτι στο κέντρο της πόλης. Δεν μπόρεσε όμως και να εξηγήσει πως ο ανήλικος προχώρησε μόνος του σε μία τέτοια πράξη και στη συνέχεια επέστρεψε από το κέντρο του Βόλου στο σπίτι του στο Αλιβέρι. «Μαζεύονται πολλά παιδιά και φεύγουν» είπε και πρόσθεσε «δεν ξέρω που πηγαίνουν».

Επιπλέον, η δράστιδα υποστήριξε ότι θα επέστρεψε πίσω τα χρήματα (ποσό ύψους 350 ευρώ) στον ιδιοκτήτη και γι’ αυτό τα είχε φυλάξει. Ομως, δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις γιατί δεν απευθύνθηκε στην Αστυνομία, αλλά χρειάστηκε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου να φτάσουν στα ίχνη της και να την συλλάβουν πρώτοι. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας η κλοπή συνέβη πρωί Κυριακής από ανασφάλιστο σπίτι στο Βόλο.

Η σύλληψη τόσο της 45χρονης όσο και του 12χρονου έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας στο σπίτι τους από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι προχώρησαν στην εξιχνίαση κυριολεκτικά λίγες ώρες μετά την κλοπή βρίσκοντας τα χρήματα σε σημείο όπου τα είχε κρύψει η καταδικασθείσα.

Ο 12χρονος κατηγορήθηκε για κλοπή όμως με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο του Αυτόφωρου Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου. Εις βάρος του σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου