ΤΟΠΙΚΑ

«Δύσκολη η επιβίωση του επαγγελματία»

δύσκολη-η-επιβίωση-του-επαγγελματία-323088

Την ανησυχία της σχετικά με τον εξαιρετικά δύσκολο αγώνα επιβίωσης του επαγγελματία στον κλάδο των ταξί εκφράζει η Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία, με αφορμή τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα, τα λάδια, φίλτρα και άλλα αναλώσιμα.

«Πάνω από 1,5 χρόνο πανδημία με ισχνό μεροκάματο, η κυβέρνηση έρχεται να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωση του επαγγελματία στα ταξί. Στις ανατιμήσεις αυτές προστίθενται και οι ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, που κάνουν δυσβάστακτη τη διαβίωση των οικογενειών μας» επισημαίνουν με σχετική ανακοίνωση.

Εκφράζοντας την ανησυχία τους για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, τα μέλη της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας Ταξί επισημαίνουν ότι: «Βρισκόμαστε μπροστά σε παλιά και στα νέα χρέη που δημιούργησε η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Μπροστά στις πληρωμές στην εφορία, ΔΕΚΟ κτλ. Μπροστά στις ανατιμήσεις των προϊόντων στα ράφια των super markets. Μας ανησυχεί πώς θα βγει ο χειμώνας που έρχεται με τους λογαριασμούς του ρεύματος να παίρνουν την ανιούσα με αύξηση έως και 50%, πληρώνοντας ακριβά την «πράσινη ανάπτυξη» για τα κέρδη των επενδυτών, που θα γεμίσουν οι «τσέπες» τους από τα δισεκατομμύρια του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»».

Διεκδικούν: «Φθηνότερα τιμολόγια για ηλεκτρική ενέργεια και καμιά διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση έμμεσων φόρων και χαρατσιών.

Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού για τους α/α, χωρίς όριο.

Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βενζίνη). Επιδότηση στην αντικατάσταση του αυτοκινήτου ταξί, απαλλαγή από τα χρέη της πανδημίας, να μην επιστραφούν οι επιστρεπτέες και 12.000 αφορολόγητο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου