ΤΟΠΙΚΑ

Η κρίση «χτύπησε» τον εθελοντισμό

η-κρίση-χτύπησε-τον-εθελοντισμό-322910

Για πρώτη φορά ξέμεινε από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης το Στέκι Αλληλεγγύης, στη Νέα Ιωνία

Η κρίση χτύπησε ακόμη και τον εθελοντισμό, αφού για πρώτη φορά από την ίδρυσή του ξέμεινε από τρόφιμα, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης το Στέκι Αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με τους εθελοντές, δεν έχει γίνει εδώ και ένα δεκαήμερο οποιαδήποτε προσφορά στο Στέκι, ενώ οι τελευταίες προμήθειες δόθηκαν για την περίοδο των εορτών. Συγκεκριμένα, από το Στέκι περιστασιακά εξυπηρετούνταν με τρόφιμα περισσότερες από 500 οικογένειες και συχνότερα προμηθεύονταν με γάλα οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ωστόσο, σήμερα έχουν αδειάσει όλα τα ράφια από βασικά προϊόντα διατροφής, όπως γάλα, λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες κ.α., με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες όσοι έχουν απευθυνθεί για βοήθεια να φεύγουν με άδεια χέρια…

Μάλιστα, οι εθελοντές του Στεκιού, σε ορισμένες οικογένειες που χρειάζονταν γάλα για τα παιδιά τους, τους έδωσαν χρήματα από την τσέπη τους, προκειμένου να αγοραστούν μερικά κουτιά γάλατος.

Οι εθελοντές απευθύνουν έκκληση προς όσους επιθυμούν να προσφέρουν ό,τι μπορούν από τρόφιμα στο Στέκι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οικογένειες, οι οποίες έχουν σοβαρή ανάγκη, ακόμη και αν πρόκειται για μικρές ποσότητες.

«Για πρώτη φορά οι αποθήκες στο Στέκι Αλληλεγγύης άδειασαν από τρόφιμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η συντονίστρια στο Στέκι Αλληλεγγύης κ. Μαρία Νεοφώτιστου, προσθέτοντας ότι ορισμένες από τις 500 οικογένειες που έχουν βοηθηθεί κατά διαστήματα, προμηθεύονταν συστηματικά τρόφιμα από το Στέκι.

Η κ. Νεοφώτιστου επανέλαβε την έκκληση προς όλους να προσφέρουν στο Στέκι ό,τι μπορούν, ακόμη και αν πρόκειται για ένα κουτί γάλα ή ένα πακέτο μακαρόνια, επισημαίνοντας: «Η κρίση δυστυχώς μας έχει «χτυπήσει» όλους και αυτό φαίνεται από τη στιγμή που δεν γίνονται πλέον οι προσφορές που γίνονταν παλιότερα. Ελπίζω όσοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής».

Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν στο Στέκι Αλληλεγγύης μπορούν να το επισκέπτονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην οδό Μαγνησίας 6 & Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία – Βόλου ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2421091440.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου