ΤΟΠΙΚΑ

Ενοχλημένη από την κριτική Πατσιαντά για την καθαριότητα

ενοχλημένη-από-την-κριτική-πατσιαντά-322730

Η Δημοτική Αρχή Βόλου – Απαντήσεις από την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τον Αντιδήμαρχο Πορταριάς – Μακρινίτσας και Ιωλκού

Για προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και παραπλάνησης των δημοτών κάνει λόγο η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Νατάσσα Οικονόμου απαντώντας σε δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου Μαργ. Πατσιαντά σχετικά με το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Συγκεκριμένα, η κ. Οικονόμου αναφέρει σε δήλωσή της τα ακόλουθα:

«Θα περιμέναμε από τον κ. Πατσιαντά, με τη μακρόχρονη θητεία του στα αυτοδιοικητικά πράγματα, λιγότερη μιζέρια και περισσότερη ουσία και ορθολογισμό στην άσκηση της κριτικής του.

Ως μέλος, για ενάμιση χρόνο, της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωρίζει από πρώτο χέρι όχι μόνο το ουσιαστικό νοικοκύρεμα που έγινε στο Δήμο Βόλου, αλλά και το πλούσιο κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο που επιτελέσαμε στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Οι περισσότερες αποφάσεις άλλωστε, το διάστημα εκείνο, είχαν και τη δική του στήριξη. Εκτός αν ο χρόνος της απουσίας του από τα δημοτικά πράγματα επέδρασε αρνητικά στη μνήμη του.

Στην προσπάθειά του να κάνει αισθητή την παρουσία του, προβάλλει στις τοποθετήσεις του μία εικόνα τριτοκοσμική για το Δήμο, που αδικεί τη μείζονα πόλη μας, ενώ υιοθετεί έναν ξύλινο κομματικό λόγο, χωρίς κανένα αυτοδιοικητικό προσδιορισμό και χωρίς ούτε μία συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση για τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, αφού εναποθέτει τα πάντα στην προσδοκία κυβερνητικής αλλαγής που ως δια μαγείας θα λύσει όλα τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην καθημερινή, μονότονη και μονομέτωπη επίθεσή του κατά της Δημοτικής Αρχής σκοπίμως συνδέει τις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις με το έργο της Δημοτικής Αρχής, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει σύγχυση και να παραπλανήσει τους δημότες. Και το πιο επικίνδυνο, με απλουστεύσεις, γενικεύσεις, αοριστολογίες και ισοπεδωτικές αναφορές, αναπτύσσει μία επιχειρηματολογία που αντικειμενικά ευνοεί ακραία φαινόμενα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, τα οποία επιμελώς αποφεύγει να καταγγείλει.

Όσον αφορά το όψιμο ενδιαφέρον του για την Καθαριότητα, όταν εμείς τεκμηριώναμε με συγκεκριμένα στοιχεία, εδώ και πολύ καιρό, την ανάγκη για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Υπηρεσίας, δεν υπήρξε ούτε μία δήλωσή του για το θέμα. Όταν, δε, παρουσιάσαμε στην Επιτροπή Διαβούλευσης την τεχνικοοικονομική μελέτη για την Καθαριότητα και ενώ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες και οι φορείς που το επιθυμούσαν, δε θεώρησε σκόπιμο να παραστεί, ούτε να ζητήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε η κριτική του να απευθύνεται στην πραγματικότητα. Μόνο έκπληξη λοιπόν δεν προκαλεί η άγνοιά του για βασικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να εμπλακούμε σε μια άγονη και ρηχή αντιπαράθεση με τον κ. Πατσιαντά και τη δημοτική του παράταξη. Και τούτο, διότι πεποίθησή μας είναι ότι, ειδικά στην παρούσα δύσκολη περίοδο, στην οποία, ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου αποτελεί μείζων προτεραιότητα, απαιτείται γόνιμη αντιπαράθεση προγραμμάτων και σχεδίων και ένα μίνιμουμ συνεννόησης για το παρόν και το μέλλον της μείζονος πόλης μας».

Ο Γ. Γκουντέλιας

Αργά το απόγευμα ο τοπικός Αντιδήμαρχος Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας Γ. Γκουντέλιας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα και σημείωσε ότι τα απορρίμματα λόγω εορτών ήταν πολλά και ότι η αποκομιδή τους στη χωματερή γίνεται τμηματικά. Ο Κ. Γκουντέλιας έκανε ακόμη λόγο για όψιμο ενδιαφέρον από τον κ. Πατσιαντά, ότι η παράταξή του δεν ενδιαφέρθηκε καθόλη την τετραετία για την περιοχή και ότι οι σύμβουλοι της παράταξής του σε όλα τα θέματα ψήφιζαν «λευκό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου