ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν μέχρι τεστ αντισωμάτων στα Επείγοντα του Νοσοκομείου

ζητούν-μέχρι-τεστ-αντισωμάτων-στα-επε-32267

Ξεθάρρεψαν μετά την άρση των μέτρων και προσέρχονται σωρηδόν ακόμη και για περιστατικά, που δεν χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής παρακολούθησης

Από εκεί που φοβόντουσαν να περάσουν ακόμη και απ’ έξω από το νοσοκομείο, λόγω του COVID-19, τώρα σπεύδουν με το παραμικρό για να εξεταστούν στα επείγοντα. Στην υποδοχή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, μετά την άρση των αυστηρών περιορισμών που ίσχυαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καταγράφονται εισαγωγές στα Επείγοντα για μία υπέρταση ή για μία κεφαλαλγία, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους γιατρούς να χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διαχείριση πραγματικά επειγόντων περιστατικών που διοχετεύονται και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αρκετοί είναι εξάλλου εκείνοι που είτε επικοινωνούν τηλεφωνικά, είτε προσέρχονται αυτοπροσώπως και ζητούν να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων, για να διαπιστώσουν αν έχουν νοσήσει ή όχι από κορονοϊό δίχως να το καταλάβουν.

«Εχουν ξεθαρρέψει και δεν πρέπει»

«Το είχαμε πει κατά τη διάρκεια της κρίσης, πρέπει να γίνει σαφές σ’ όλους ότι δεν πρέπει να προσέρχονται στο νοσοκομείο οι πολίτες για ψύλλου πήδημα. Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί αφενός συνωστισμό και αφετέρου δεν βοηθάει ώστε να γίνει σωστή διαχείριση των πραγματικά σοβαρών περιστατικών που πρέπει να δούνε οι γιατροί. Εμείς από τη στιγμή που κάποιος περνάει το κατώφλι του νοσοκομείου, έχουμε υποχρέωση να τον εξετάσουμε με προσοχή και όσα προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο. Υπάρχει όμως διαβάθμιση στα περιστατικά που προσέρχονται, για αυτό και επιμένουμε να λέμε ότι οι πολίτες θα πρέπει εξίσου να εμπιστεύονται και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πριν φτάσουν στο νοσοκομείο», εξηγούσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαρ. Μάνδρος, εκτελών χρέη διευθυντή στη Β’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Βόλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το γεγονός ότι το νοσοκομείο Βόλου εφημερεύει κάθε μέρα (δεν υπάρχει άλλη νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ), καθιστά ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση, κυρίως με όσους έχουν ξεθαρρέψει πάλι με αποτέλεσμα να προσέρχονται για ψύλλου πήδημα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Υπό αυτές τις συνθήκες η εικόνα με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να έχει «πάρει ανάσα» με πολύ λιγότερες άσκοπες επισκέψεις αποτελεί πλέον παρελθόν.

Ζητούν να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων

Την ίδια ώρα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αρκετοί πολίτες τηλεφωνούν ή προσέρχονται στο νοσοκομείο ζητώντας ενημέρωση για να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων. Το τεστ αντισωμάτων είναι αυτό που δείχνει αν ένας οργανισμός έχει νοσήσει παλαιότερα από κορονοϊό και ήταν ασυμπτωματικός.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί το πράσινο φως για τεστ αντισωμάτων από τα νοσοκομεία προς τους πολίτες, αντίθετα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για γιατρούς και νοσηλευτές.

Εθελοντικά όσοι γιατροί και νοσηλευτές από όλες τις κλινικές το επιθυμούν συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα και υποβάλλονται στην ειδική αυτή εξέταση. Μέχρι σήμερα στο Αχιλλοπούλειο είναι αρκετοί εκείνοι που την έχουν κάνει, χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία που να βεβαιώνουν ότι νόσησαν, στοιχείο που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό καθώς επιβεβαιώνει τη μία διασπορά του ιού στον Βόλο, σύμφωνα με τους γιατρούς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου