ΤΟΠΙΚΑ

Χάος στο Αχιλλοπούλειο – «Δεν έχουμε οξυγόνο για τους ασθενείς»

χάος-στο-αχιλλοπούλειο-δεν-έχουμε-321873

Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου, με τους γιατρούς στα όρια απελπισίας. Οι διαπιστώσεις για τη διασπορά και η κραυγή απόγνωσης για τις ελλείψεις…

SOS εκπέμπουν οι γιατροί του νοσοκομείου Βόλου, «Αχιλλοπούλειο», γιατί δεν μπορούν να παρέχουν ούτε καν οξυγόνο στους ασθενείς με κορονοϊό. ‘’Η κατάσταση είναι δραματική’’ τονίζει στο newsit.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας. «Οι εγκαταστάσεις του οξυγόνου είναι πολύ παλιές. Δεν αντέχουν, δεν μπορούν να παρέχουν την ροή του οξυγόνου. Φτάσαμε στο ταβάνι!»

Τα στοιχεία που μας έδωσε ο κύριος. Χαυτούρας σοκάρουν. Κάνει λόγο για τραγική υποστελέχωση. «Ένας γιατρός πλέον είναι για 110 ασθενείς, αύριο μπορεί να είναι 150, μεθαύριο 200! Θα χαθεί κόσμος. Πρέπει να τρομοκρατηθούν κάποιοι γιατί «πετάνε χαρταετό». Δεν γίνεται να φέρουν γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Αυτά προσπαθεί να κάνει ο διοικητής που μας λέει ότι δεν υπάρχουν άλλες ασθένειες πέραν του κορονοϊού. Αυτές δεν είναι σοβαρές τακτικές. Υπάρχουν! Εμείς θέλουμε παθολόγους, πνευμονολόγους και λοιμωξιολόγους. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο οφθαλμίατρος όπως γινόταν πριν έναν χρόνο.»

Ο κ. Χαυτούρας υπογράμμισε μιλώντας στο newsit.gr, ότι ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς μετακινήσεις, προσλήψεις και μονιμοποίηση προσωπικού. ‘’Ζητήσαμε μετακινήσεις. Ζητήσαμε από την περιφέρεια να βρει άμεσες λύσεις. Τίποτα δεν έγινε! Πριν από 2 εβδομάδες είχαμε σύσκεψη εκτάκτως με τους βουλευτές της περιοχής και θα οργάνωναν συνάντηση με τον Υπουργό. Όμως αυτό δεν έγινε. Η μόνη μας ελπίδα είναι που θα έρθει η κα. Γκάγκα αύριο (Τρίτη).

Αναφορικά με την διασπορά Κορονοϊού στο νοσοκομείο του Βόλου μίλησε στο newsit.gr ο Λεωνίδας Αναστασίου, μέλος Δ.Σ. σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Βόλου.

‘’Είναι πλέον κορονο-νοσοκομείο! ’Έχει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.’’ τόνισε ο κος. Αναστασίου. Δείχνει ως υπαίτιους για την αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στην Α’παθολογική μη covid κλινική σε τέσσερις ασθενείς και έναν ειδικευόμενο γιατρό, τους επισκέπτες και συγγενείς των ασθενών. ‘’Ποιος ελέγχει ποιος μπαίνει. Υπάρχει ζήτημα οργάνωσης αλλά με την κατάσταση αυτή όλοι τρεχουν. Ποιος πρωτοφτάιει; Υπάρχει και το ζήτημα της κοινωνικής ευθύνης αλλά ποιος θα τους τα πεί..’’ αναρωτιέται ο κος Αναστασίου και κάνει έκκληση μέσω του newsit.gr για να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο νοσοκομείο του Βόλου.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου