ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μυστήριο σκεπάζει το θάνατο 39χρονης σεφ στη Σκιάθο

μυστήριο-σκεπάζει-το-θάνατο-39χρονης-σε-32190

Αγωνιώδης προσπάθεια της οικογένειάς της να μάθει για τις ακριβείς συνθήκες του μοιραίου τραυματισμού – Φάκελος στον εισαγγελέα

Tα ακριβή αίτια του θανάτου της 39χρονης Σόνιας Αρμακόλα, μητέρας δύο παιδιών, η οποία εργάζονταν ως σεφ στη Σκιάθο και τον προηγούμενο Σεπτέμβριο άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αναζητά το οικογενειακό της περιβάλλον.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι γονείς της άτυχης 39χρονης μητέρας, μαζί με τη μία της αδερφή και το γαμπρό της, επτά μήνες μετά το θάνατό της, έχοντας συγκεντρώσει μία σειρά από στοιχεία που προσκόμισαν στον Εισαγγελέα Βόλου, ζητούν να διερευνηθούν οι συνθήκες για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατό της.

Ειδικότερα, οι συγγενείς αναζητούν στοιχεία και αυτόπτες μάρτυρες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η 39χρονη σεφ καθώς και πως προκλήθηκε το θανατηφόρο αιμάτωμα που της προκάλεσε τελικά και το θάνατο. Η οικογένεια πιστεύει ότι η 39χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε προγενέστερο χρόνο και πριν το επίμαχο τροχαίο και ότι υπάρχουν άνθρωποι στο νησί που γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα» που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μιλούν για αυτά, επισήμως όμως αποφεύγουν να τοποθετηθούν, παρά το γεγονός ότι τους ζητήθηκε.

H oικογένεια έχοντας διαπιστώσει πολλές αντιφάσεις μεταξύ των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων, ζήτησε τη γνωμάτευση και ειδικού ιατροδικαστή – δικαστικού πραγματογνώμονα, στην έκθεση του οποίου εκφέρονται μία σειρά από σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες υπέστη το αιμάτωμα, ενώ από το πόρισμά του, δεν προκύπτει ότι προκλήθηκε εξαιτίας του ατυχήματος που όπως υποστηρίχθηκε από την παρέα της 39χρονης σημειώθηκε πριν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Μάλιστα ο ειδικός ιατροδικαστής στα έγγραφά του φέρεται να επισημαίνει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για τον ακριβή μηχανισμό πρόκλησης των σοβαρότατων κακώσεων που είχε στο κεφάλι η άτυχη 39χρονη και τα οποία τελικά επέφεραν το θάνατό της.Η 39χρονη Σόνια Αρμακόλα από το Δίστομο βρίσκονταν στη Σκιάθο το προηγούμενο καλοκαίρι δουλεύοντας ως σεφ σε παστερία του νησιού. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015 και αφού τέλειωσε από τη δουλειά της μαζί με την παρέα της, άλλα τρία άτομα, μία γυναίκα και δύο άνδρες φίλους της πήγαν να διασκεδάσουν σε μπαράκι του νησιού. Στις 5 τα ξημερώματα η παρέα αφού έφυγε από το μπαράκι, αποφάσισε να πάει για βραδινό μπάνιο και ξεκίνησαν με δύο μηχανάκια για παραλία του νησιού.

Αντιφάσεις στις καταθέσεις

Αρχικά οι υπόλοιποι τρεις που ήταν μαζί με τη Σόνια εκείνο το βράδυ, υποστήριξαν στις καταθέσεις τους, ότι το μηχανάκι που επέβαινε η 39χρονη έπεσε σε λακκούβα και ότι η 39χρονη χτύπησε στο αριστερό χέρι και το αριστερό πόδι, όμως ξανανέβηκε στο μηχανάκι και συνέχισαν όλοι μαζί για την παραλία όπου μετά από λίγη ώρα η 39χρονη έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε από τη φίλη της, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. ωστόσο που ήταν ο πρώτος γιατρός που την εξέτασε στη δική του κατάθεση υποστηρίζει ότι όταν μεταφέρθηκε η 39χρονη στο Κ.Υ., είχε καταναλώσει αλκοόλ, είχε έντονη υπνηλία, όταν όμως την ξυπνούσαν οι γιατροί μιλούσε κανονικά, ενώ οι νευρολογικές εξετάσεις που της έγιναν ήταν απόλυτα φυσιολογικές.

Σύμφωνα με το γιατρό που υποστηρίζει ότι εξέτασε το κεφάλι της, χιλιοστό- χιλιοστό δεν υπήρχε τίποτα, ούτε γρατζουνιά, ούτε αμυχή, ούτε κοκκινίλα, ούτε καν σκόνη από πτώση που υποτίθεται είχε προηγηθεί από το μηχανάκι.

«Αρκετές ώρες», φέρεται να υποστηρίζει ο γιατρός στην κατάθεσή του, «μετά τη διακομιδή της στο Νοσοκομείο Βόλου, πληροφορήθηκα ότι η 39χρονη είχε αιμάτωμα στο κεφάλι» και συμπληρώνει: «Μάλιστα κυκλοφόρησαν φήμες στο νησί ότι είχε χτυπηθεί με αμβλύ αντικείμενο σε προγενέστερο χρόνο όμως».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ατύχημα δηλώθηκε στο Α.Τ. Σκιάθου την επόμενη μέρα το πρωί, ενώ σε συμπληρωματικές καταθέσεις που δόθηκαν αναιρούνται λεπτομέρειες των πρώτων καταθέσεων που σύμφωνα με την οικογένεια προκαλούν πολλά ερωτηματικά.

Εκκληση σε όποιον γνωρίζει να μιλήσει

«Οποιος γνωρίζει κάτι να βγει να το πει, να μην φοβάται», είναι η αγωνιώδης έκκληση του Κώστα Τσάκαλου, γαμπρού της άτυχης 39χρονης που έχει μεταβεί και στη Σκιάθο προσπαθώντας να ξετυλίξει το κουβάρι των γεγονότων εκείνης της νύχτας και όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, συνομίλησε με διάφορους ανθρώπους που με τα όσα μετέφεραν ενίσχυσαν τους φόβους της οικογένειας ότι υπάρχει πέπλο μυστηρίου γύρω από τις συνθήκες τραυματισμού της 39χρονης γυναίκας.

Τέλος σημειώνεται μετά από παραμονή πέντε ωρών στο Κ.Υ. Σκιάθου, διακομίστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, αλλά 8 ημέρες μετά εξέπνευσε.

BΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου