ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνια ενημέρωσης των δανειοληπτών στον Βόλο

καμπάνια-ενημέρωσης-των-δανειοληπτώ-321805

Καμπάνια ενημέρωσης για τους τρόπους αντιμετώπισης των πλειστηριασμών, ενόψει της έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ξεκινά η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Βόλου μαζί με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

«Σκοπός μας», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης, Βασίλης Χαλαστάρας, «είναι να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία εκμεταλλευόμενα τις νομοθετικές ρυθμίσεις κυβέρνησης και τρόικας, είναι έτοιμα να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους δεκάδες δανειολήπτες και οφειλέτες, θύματα της κρίσης».

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι δανειολήπτες-εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του δανείου τους, μπορούν να επικοινωνούν στο 210-8817730, όπου μια ομάδα από εξειδικευμένους νομικούς, οικονομολόγους και στελέχη της ΕΕΚΕ, μπορεί να τους παρέχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις ανά περίπτωση, ώστε να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση της περιουσίας τους.
Γνωρίζοντας ότι πολλοί από τους οφειλέτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα νομικά έξοδα που απαιτούνται, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών εξασφάλισε προσιτά επίπεδα αμοιβών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό προσωπικό της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, έχει ασχοληθεί με χιλιάδες υποθέσεις οφειλετών που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο πλειστηριασμού.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως σε όλες αυτές τις υποθέσεις που χειρίστηκε η ΕΕΚΕ, οι οφειλέτες δικαιώθηκαν δικαστικά (στο πλαίσιο του Ν3869/10) ή εξωδικαστικά.
«Εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές να επικοινωνούν άμεσα (!) με την ΕΕΚΕ στην περίπτωση που λάβουν οποιοδήποτε έγγραφο το οποίο τους επιδοθεί ή θυροκολληθεί από δικαστικό επιμελητή, όπως πχ. δικαστική απόφαση, διαταγή πληρωμής, απόσπασμα κατασχετήριας έκθεσης κ.ά. καθώς τα χρονικά περιθώρια αντίδρασής τους από την παραλαβή ή τη θυροκόλληση είναι περιορισμένα, και εάν εκπνεύσει το καθορισμένο από τον νόμο χρονικό διάστημα, περιορίζονται οι τρόποι άμυνάς τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου